Mladi u FBiH rade na rješavanju problema!

Mladi su prepoznali probleme u svojim lokalnim zajednicama i odlučili raditi na rješenju istih! Stoga, okupili smo preko 20 mladih osoba iz različitih dijelova FBiH koji su 13. i 14. siječnja u Sarajevu učili o tome šta je zagovaranje, kako mogu djelovati na probleme u zajednici, te kreirati svoju inicijativu i postati budući lideri i liderice društvenih promjena u svojoj zajednici.

Mladi ljudi su na prvi sastanak došli s prepoznatim problemima iz svojih zajednica i idejama za njihovo rješavanje. Neke od problema koji su istakli su: nedostatak prostora za mlade, nepostojanje proračuna za mlade, netransparentan rad Komisije za mlade, neaktivna vijeća mladih, neplaćeno stažiranje, neadekvatan parking, arhitektonske barijere u sklopu javnih ustanova koje onemogućavaju pristup osobama s invaliditetom, nedostatak reciklažnih kontejnera i nabavka materijala za praktičnu nastavu.

Na uočene probleme, mladi će ponuditi svoja rješenja kroz inicijative razvijene u sklopu programa “Zagovarajmo!”. Program “Zagovarajmo!” se realizira u okviru projekta Bosnia and Herzegovina Resilience Initative (BHRI), kojeg implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM), a financira Austrijska razvojna suradnja.

Zašto nam je ovo važno? Jedan od osnovnih temelja rada Vijeća mladih FBiH jeste javno zagovaranje, društveni proces čija je svrha postizanje društvenih promjena izravnim utjecanjem na institucije vlasti. Bitno nam je da se mladi prepoznaju kao sigurni i uporni u procesima s ciljem potenciranja promjene koja će značajno utjecati na njihove živote i okolinu.

  Policija ubila Hrvata u Njemačkoj: Prijetio supruzi, mahao nožem i govorio ”Ja sam Isus” | HIP.ba

Ova grupa mladih, kroz naredna četiri mjeseca uz mentorsku podršku aktivno će zagovarati za bolji položaj mladih. Želimo im mnogo sreće!

www.obican.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi