back to top

Mladež HDZ-a BiH u Grudama: Poštivanje Ustava i konstitutivnih naroda ili neka ‘građani’ idu bez nas

Predsjedništvo Mladeži HDZ-a BiH na redovitoj sjednici u Grudama razgovaralo je o održavanju zajedničke sjednice s Mladeži HDZ-a početkom ožujka u Republici Hrvatskoj. Također, jedna od tema bila je i priprema za 32. obljetnicu Mladeži HDZ-a BiH.

”Početak četvrtog desetljeća djelovanja naše organizacije u BiH predstavljaju kontinuitet izgradnje najveće političke organizacije mladih. Također, razgovaralo se o aktivnostima odbora i situaciji u našoj organizaciji diljem BiH”, priopćeno je u subotu iz Mladeži HDZ-a BiH.

Predsjedništvo je raspravljalo i o aktualnoj političkoj situaciji te predstojećem razdoblju i izazovima koji stoje pred BiH.

Jasno su ponovljeni i istaknuti, kako se navodi u priopćenju, ključni politički prioriteti i strateški interesi hrvatskog naroda.

Navode da je rješavanje Izbornog zakona i osiguravanje legitimnog političkog predstavljanja jedan od prioriteta naznačen od Europske komisije, a ”ne isključivo nečija želja”.

mladež hdz-a bih u grudama: poštivanje ustava i konstitutivnih naroda ili neka ‘građani’ idu bez nas

”Pokušaji izvrgavanja Ustava BiH i negiranje prava konstitutivnog naroda su antidaytonska djelovanja koja ugrožavaju suverenitet i integritet naše države. Također, pokušaji da se to pitanje relativizira i/ili svede na samo tehničko pitanje je nedopustivo. Ukoliko će se svi procesi i tema Izbornog zakona tako provoditi, neka isti ‘borci za ljudska prava’ nastave dalje ako mogu, ali bez legitimnih političkih predstavnika hrvatskog naroda”, navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako će racionalan izborni zakon koji će spriječiti nametanje legitimnih predstavnika jednog konstitutivnog naroda drugome stabilizirati odnose u našoj zemlji.

”Jednako važno, strateški interesi BiH su i interesi hrvatskog naroda. Jasno artikuliramo naša politička promišljanja i nudimo rješenja koja su nedvojbeno u smislu jačanja europske Bosne i Hercegovine, uz sve prakse i provodiva rješenja kakva postoje u EU”, zaključeno je u priopćenju Mladeži HDZ-a BiH.

mladež hdz-a bih u grudama: poštivanje ustava i konstitutivnih naroda ili neka ‘građani’ idu bez nas

 

 

Post Mladež HDZ-a BiH u Grudama: Poštivanje Ustava i konstitutivnih naroda ili neka ‘građani’ idu bez nas je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Popularno danas