Miroslav Čepo sporazumno priznao krivnju, predložena kazna zatvora od dvije i po godine

U predmetu Danilo Cicović i drugi u kojem se vodi sudski postupak za kaznena djela organiziranog kriminala, povezanog sa otuđenjem motornih vozila, optuženi Čepo Miroslav, rođen 1966. godine u Tihaljini, općina Grude, u prisustvu odvjetnika, u potpunosti je priznao krivnju za optužnicu kojom ga tereti Tužiteljstvo BiH.

Za optuženog, predložena je kazna zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci, novčana kazna u iznosu od 20.000 KM, kao i oduzimanje nezakonito stečene imovinske koristi u iznosu od 7.200 KM.

Predložena kazna u skladu je sa ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju kaznenog djela, koji se većim dijelom tereti da je od pripadnika organizirane kriminalne skupine, preuzimao i otkupljivao otuđena motorna vozila, koja su dovožena na područje Hercegovine, te nakon toga rastavljana i prodavana u dijelove na području BiH i R Hrvatske.

Priznanjem krivnje, optuženi se odriče prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH. 

Miroslav Čepo sporazumno priznao krivnju, predložena kazna zatvora od dvije i po godine Dnevni.ba.

dnevni.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

Popularno danas