Ministrica Gudeljević sastala se s državnim tajnikom Vlade Mađarske

Ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević sastala se u srijedu u Mostaru s Miklósom Soltészom, državnim tajnikom Vlade Mađarske za vjerska i etnička pitanja.

Teme susreta bile su jačanje bilateralnih odnosa dvije države kao i dosadašnja iznimno dobra suradnja, priopćili su iz Ureda ministrice Gudeljević.

Tijekom razgovora dogovorena je suradnja u oblasti kulture koja će se ogledati kroz manifestacije koje će Mađarska organizirati u BiH a tijekom kojih će biti prezentirane kulturne aktivnosti Hrvata u Mađarskoj.

Sastanku je nazočio i predsjednik Saveza Hrvata u Mađarskoj Ivan Gugan koji je detaljnije objasnio navede aktivnosti.

Ministarstvo civilnih poslova BiH je u proteklih nekoliko mjeseci potpisalo dva sporazuma o suradnji s Mađarskom, a najavljeno je i unaprijeđenije suradnje u oblastima obrazovanja, kulture, sporta i mladih.

Dvije države realiziraju i mnogo zajedničkih projekata, a nakon što je ministrica Gudeljević upoznala Soltésza s nadležnostima i aktivnostima ministarstva na čijem je čelu otvorile su se mogućnosti i za druge oblike suradnje.

Jedna od tema razgovora odnosila se na europske integracije i put BiH ka Europskoj uniji, a tijekom razgovora o pandemiji koronavirusa ministrica Gudeljević je zahvalila za svu potporu koju je Mađarska uputila građanima BiH.

Na kraju razgovora ministrica je zahvalila na posjetu i potpori Vlade Mađarske Bosni i Hercegovini, stoji u priopćenju.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.
spot_img

Popularno danas

Opčine i gradovi