back to top

Ministar Tadić sudjelovao na  4. međunarodnoj konferenciji posvećenoj radu s darovitom djecom

U organizaciji Europskog talent centra Hrvatska – Centri izvrsnosti Varaždinske županije i Varaždinske županije u Varaždinu je održana 4. međunarodna tematska konferencija „Dobra praksa u radu s darovitima“. Uživo ili online – konferenciju je pratilo 300-tinjak sudionika iz cijelog svijeta, željnih novih znanja s područja rada s darovitima.

Predavači na konferenciji bili su redom eminentni stručnjaci u području rada s visokomotiviranom i motiviranom djecom i mladima: prof. dr. Lianne Hoogoveen (Sveučilište Radboud, Nizozemska i predsjednica Europskog vijeća za darovite), prof. dr. sc. Blaženka Divjak (Fakultet organizacije i informatike Varaždin), doc. dr. sc. Danijela Blanuša Trošelj (Sveučilište Jurja Dobrile Pula), dr. Enyi Jen (Bridges Graduate Schoole of Cognitive Diversity in Education, SAD) te Snježana Pejnović i mr.sc. Robert Kelemen (Europski talent centar Hrvatska – Centri izvrsnosti Varaždinske županije).

Konferencija je bila prilika i za promociju četvrte generacije polaznika programa usavršavanja za rad s darovitima RITHA Hrvatska (Radboud International Training on High Ability). Jednogodišnju poslijediplomsku edukaciju završilo je 14 polaznika – profesora i stručnih suradnika iz dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske.

Konferenciju su svojim dolaskom i obraćanjem sudionicima podržali župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, izaslanica v.d. ravnatelja Agencije za odgoj i obrazovanje RH Sandra Orošić Jukić, tajnica Vijeća Europske mreže za podršku darovitima Csilla Fuszek te voditelj Europskog talent centra i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr.sc. Miroslav Huđek, priopćeno je iz Vlade HBŽ.

Objava Ministar Tadić sudjelovao na  4. međunarodnoj konferenciji posvećenoj radu s darovitom djecom pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Popularno danas