back to top

MINISTAR ISAK SAGLEDAO SIGURNOSNU SITUACIJU U LIVNU: OBEĆAO PODRŠKU PROJEKTIMA, POHVALIO HBŽ

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak sa rukovodiocima Kabineta ministra Rijadom Halilović i Ervinom Mušinovićem boravio je danas u radnoj posjeti u Livnu. Radni sastanak održan je u zgradi Vlade HBŽ.

Sastanku su pored dr. sc. Ivana Vukadina, predsjednika Vlade HBŽ prisustvovali i Mario Lovrić, ministar unutrašnjih poslova HBŽ, Mario Pavlinović, policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova HBŽ, Nediljko Rimac federalni ministar zdravstva, te savjetnik predsjednika Vlade Tomislav Barišić.

Na sastanku su razgovarali općoj i sigurnosnoj situaciji, unutrašnjoj organizaciji policije kao i o mogućnostima razvoja HBŽ ali i cijele Federacije BiH. Predsjednik Vlade Ivan Vukadin upoznao je federalnog ministra Isaka sa turističkim, energetskim i poljoprivrednim potencijalima i mogućnostima HBŽ, ali i sa političkom organizacijom i ustavnim odredbama.

Ministar Lovrić i Mario Pavlinović dotakli su se pitanja vezanih za sigurnost i upoznali ministra Isaka sa trenutnim stanjem sigurnosti na prostoru HBŽ, brojem policijskih službenika koji su trenutno dio MUP-a te o novim policijskim službenicima koji su završili obuku na Policijskoj akademiji FMUP-a i odrađuju probni rad u Ministarstvu unutrašnjih poslova HBŽ.

Federalni ministar Ramo Isak zahvalio se na srdačnoj dobrodošlici, izrazio zadovoljstvo i pohvalio rad MUP-a HBŽ, ministra i njegove suradnike u rješavanja sigurnosnih pitanja, ali i kadete koji su pohađali Policijsku akademiju FMUP-a. Naglasio je da će dati svoju podršku budućim projektima, te da Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova stoji na raspolaganju svima kako na prostoru Federacije BiH tako i na prostoru cijele Bosne i Hercegovine.

Svoju posjetu HBŽ ministar Isak završio je posjetom Policijskoj stanici Tomislavgrad i susretom sa zastupnicima u Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Dragom Stanićem i Petrom Galićem te načelnikom općine Tomislavgrad Ivanom Buntićem.

(A.S.)

Hayat.ba

ministar isak sagledao sigurnosnu situaciju u livnu: obećao podršku projektima, pohvalio hbž

relax-portal.info

Popularno danas