back to top

Milosrdnice organizirale duhovnu obnovu za djevojke iz Livna

U Livnu je za vikend, 16. i 17. ožujka, u organizaciji sestara milosrdnica Sv. Vinka Paulskog, upriličena korizmena duhovna obnova za djevojke.

Na dvodnevnoj duhovnoj obnovi, koja je održana u samostanu Sv. Josipa u Livnu, sudjelovale su djevojke iz Žepča i Livna.

Najprije je u subotu, 16. ožujka, predavanje održala s. Antoneta Martić. Tema je bila Ispovijed – susret s  Bogom. Uz ostalo, govoreći o sakramentu pomirenja i pokore, ukazala je na milosrđe koje Bog iskazuje ljudima, praštanjem grijeha te potaknula na razmišljanje koliko je svatko ponaosob spreman oprostiti drugima.

Potom je bila prigoda za svetu ispovijed, a zatim je slavljena sveta misa koju je predvodio p. Jakov Kuharić, prior samostana Karmela Sv. Ilije na Buškom jezeru.

U večernjim satima istoga dana prikazan je film Velike male sestre – o milosrdnicama koje su u Drugom svjetskom ratu liječile, skrivale i spašavale Židove.

Na nedjeljnu svetu misu sudionice duhovne obnove, zajedno sa sestrama, otišle su u samostansku crkvu u Karmelu Sv. Ilije na Buškom jezeru. Na povratku su svratili na jezero Mandek, smješteno između Livna i Tomislavgrada, te nakon okrjepe pošli svojim kućama.

milosrdnice organizirale duhovnu obnovu za djevojke iz livna milosrdnice organizirale duhovnu obnovu za djevojke iz livna milosrdnice organizirale duhovnu obnovu za djevojke iz livna

KT

Nedjeljaba

livnovine.com

Popularno danas