More
  VijestiMiloš: Mostar može ići dalje samo uz zajedničke napore i međusobno uvažavanje

  Miloš: Mostar može ići dalje samo uz zajedničke napore i međusobno uvažavanje

  Molitveni doručak za jugoistočnu Europu, po uzoru na tradicionalni skup koji se u Washingtonu organizira skoro sedam desetljeća, ove godine se održao od 27. do 29. svibnja u Mostaru

  Svrha događaja je promovirati načela zajedništva i suradnje te razumijevanja i uvažavanja kako među pojedincima, tako i među narodima i državama u ovome dijelu svijeta.

  Predsjedatelj organizacijskog odbora mostarskog molitvenoga doručka Dalibor Miloš kazao je kako je jako zadovoljan realizacijom i uspješnošću ovog događaja.

  – Kao što smo više puta ponovili, ovo nije bio politički skup nego zatvoreni doručak dobrih prijatelja i ljudi koji dijele zajedničke vrijednosti i koji su došli dati neki poticaj i gradu Mostaru i Bosni i Hercegovini kako bismo pokušali izaći iz ovog nekog sivila i krenuli dalje – kazao je Miloš nakon središnjeg događaja koji je upriličen u subotu ujutro.

  Istaknuo je kako Mostar može ići dalje samo zajednički, uz poštovanje i međusobno uvažavanje svih žitelja ovog mjesta, a bez toga, kako kaže, nema suživota ni egzistencije.

  – ‘Molitveni doručak’ pružio je priliku gradu Mostaru za još jedan vrlo pozitivan iskorak i pozicionirao ga kao prostor susreta i suradnje za cijelu regiju jugoistočne Europe – kazao je ranije u izjavi za Fenu Dalibor Miloš.

  Tradicija organiziranja molitvenoga doručka u SAD-u traje još od 1953. godine. Zamišljen je i organiziran kao forum na kojem se okuplja politička, društvena i gospodarska elita koja u duhu molitve i zajedništva nastoji cijelom svijetu poslati poruku o nužnosti dubljeg međusobnog razumijevanja, kao i intenzivnije suradnje na realizaciji zajedničkih ciljeva.

  Zbog poštivanja epidemioloških mjera, broj sudionika ‘Molitvenog doručka’ u Mostaru ograničen je na trideset uzvanika.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img