Milnović i Tiro pobjednici skokova sa Starog mosta

Dragan Milnović i Emil Tiro pobjednici su tradicionalnih 455. visinskih skokova sa Starog mosta u Mostaru

Dragan Milnović pobjednik je ovogodišnjeg izdanja mostarskih visinskih skokova u konkurenciji između 17 takmičara, skakača na glavu, i okitio se titulom najbolje laste na mostarskim skokovima. Drugo mjesto osvojio je Mustafa Šarić, a treće Dino Bajrić. 

U kategoriji skokova na noge nastupilo je 15 takmičara, a titulu šampiona u kategoriji skokova na noge odnio je dugogodišnji mostarski skakač Emil Tiro. Drugo mjesto osvojio Igor Kazić, a treće Adis Boškailo.

Takmičenje je održano u dvije serije kojeg je pratio sručni žiri u sastavu: Haris Džemat, Haris Škoro, Samir Zukanović, Branko Bogičević i Alica Jakirović. Počasni član žirija bio je legendarni Emir Balić.

Manifestacija se završena večeras u 22 sata tradicionalnim skokovima s bakljama.

Tradicionalni 455. visinski skokovi sa Starog mosta, koje je pratilo više od tisuću posjetitelja, počeli su bacanjem cvijeća u Neretvu sa Starog mosta, u znak sjećanja na stradale skakače i intoniranjem državne himne.

Ovogodišnja manifestacija mostarskih skokova počela je u subotu brojnim sadržajima među kojima su šlaufijada, tavla turnir i preplivavanje Neretve ispod Starog mosta.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Opčine i gradovi