back to top

Miljenko Filipović: “Velebnici nikada ne umiru, oni vječno žive u svojim djelima, u našim mislima i srcima”

Gojko Šušak bio je “jednostavan čovjek, škrt na riječima, domoljub i čovjek od riječi” – “Ime koje hrvatski branitelji nikada neće zaboraviti”
Gojko je bio najbliži suradnik i prijatelj prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana te kao ratni ministar obrane dao je nemjerljiv doprinos u ustrojavanju, obučavanju, jačanju i opremanju Hrvatske vojske. Njegova je zasluga što je Hrvatska vojska postala bitan čimbenik u međunarodnim mirovnim misijama i operacijama diljem svijeta, a njegovo kratko izvješće “Gospodine predsjedniče, zadatak je izvršen” postalo je sinonim za sve pobjedničke operacije hrvatskih snaga tijekom Domovinskog rata.
Vječno s neizmjernim ponosom i dubokim poštovanjem treba ponavljati da je Hrvatska stvorena na ljubavi i žrtvi svojih najboljih sinova i kćeri pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i ratnog ministra obrane Gojka Šuška koji su se drznuli ostvariti ono što je Bog namijenio svakomu narodu, a Gojkov ogroman doprinos ostvarenju tisućljetnog sna hrvatskog naroda ostat će vječno nadahnuće za sve hrvatske naraštaje.

Velebnici nikada ne umiru, oni vječno žive u svojim djelima, u našim mislima i srcima. 🙏

 

Objava Miljenko Filipović: “Velebnici nikada ne umiru, oni vječno žive u svojim djelima, u našim mislima i srcima” pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Popularno danas