MILINA MIŠELJIĆ: Nadam se da imamo kadar za ispuniti sve zadatke

Ženska Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Sloveniji i Izraelu 2023. godine ulazi sljedećeg tjedna.

Zmajice će u njemačkom Weissenfelsu igrati protiv domaće selekcije u četvrtak, a nakon toga će u belgijskom Leuvenu 27. studenog nastupiti protiv Belgije. Iz prva dva kola imamo dvije pobjede ostvarene protiv Belgije kući i Sjeverne Makedonije u gostima.

Velike su razlike u odnosu na ranija okupljanja ekipe izbornika Gorana Loje koji sad na raspolaganu ima dosta drukčiji sastav jer se pet jako važnih igračica oprostilo od A tima.

 – Tim je novi, mlad, i mislim da nije realno u ovom trenutku nešto očekivati ni prognozirati. Sve djevojke će dati svoj maksimum i vidjet ćemo za koji rezultat je to dovoljno, govori Milina Mišeljić.

Ona je još jednu sezonu počela kao krilo Crvene zvezde.

 – U pripremnim utakmicama sam doživjela nezgodnu povredu skočnog zgloba, tako da sam u sezonu ušla nezgodno i smatram da se još uvijek tražim. A što se tiče tima, mlade smo, dobile smo pojačanja, treba nam neko vrijeme da se posložimo da bi izgledale baš onako kako svi želimo, izjavila je Mišeljić.

Pet igračica koje su nosile igru pete selekcije s prošlog Europskog prvenstva neće biti na raspolaganju našoj reprezentaciji.

 – Mislim da će okupljanje biti neobično. Navikle smo se jedna na drugu, i naravno da će nam te djevojke nedostajati. Ali se nadam da ćemo imati kadar da ispunimo zadatke koje izbornik bude tražio, kaže Mišeljić.

Ona je bila članica A tima i ranije, ali nije imala značajniju minutažu.

 – Pa iskreno, ja do sad nisam imala nikakvu ulogu. Ni sama ne znam što treba da očekujem. Svakako sam na sve spremna. I nadam se da ću pomoći reprezentaciji. Što se tiče minutaže, smatram da je to pitanje za izbornika, izjavila je Milina.

Njemačka i posebno Belgija su naši glavni konkurentni u trci za plasman na još jedno Europsko prvenstvo.

 – Očekuju nas dvije teške utakmice. Na nama je da damo sve od sebe za što bolji rezultat. Nadam se da će to na kraju biti dovoljno da se svi zajedno radujemo, zaključila je Milina Mišeljić. Er.B.

Igrački kadar

Na popisu izbornika Gorana Loje su: Milica Deura (Slavia Banska Bystrica), Courtney Hurt (Elitzur Holon), Anđela Delić (Tenerife), Nikolina Knežević (Žabiny Brno), Dragana Domuzin (Slovanka Prag), Jovana Mandić (Slavia Banska Bystrica), Nikolina Zubac (Brasov), Jovana Marković (Budućnost Bemax), Milina Mišeljić (Crvena zvezda), Ajla Selimović (Celta Vigo), Dragana Zubac (Herceg Novi) i Gabriela Visković (TSV Jahn Munchen).

SKUPINA A

1. BiH 2          2          0          22        4

2. Belgija        2          1          1          23        3

3. Njemačka    2          1          1          3          3

4. S. Makedonija        2          0          2          -48       2

1. kolo

Njemačka – S. Makedonija    73:41

BiH – Belgija  87:81

2. kolo

Belgija – Njemačka    84:55

S. Makedonija – BiH 64:80

3. kolo

Njemačka – BiH         19.00

Belgija – S. Makedonija         20.30

The post MILINA MIŠELJIĆ: Nadam se da imamo kadar za ispuniti sve zadatke appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

javno.ba

Popularno danas