More
  VijestiGeekMicrosoft Edge dobio nove opcije: vertikalni izbornik, Password Monitor i još toga

  Microsoft Edge dobio nove opcije: vertikalni izbornik, Password Monitor i još toga

  Microsoft je održao virtualni event, na kojem je najavio Microsoft 365 Personal i Family, i neke novosti u vezi Edge internet preglednika.

  Nove opcije Edge preglednika mogle bi se svidjeti mnogima, posebno one u kontekstu mobilnog pregledavanja interneta i sinkronizacije između Desktop uređaja i vaših pametnih telefona.

  Sinkronizacija je do sada bila moguća dok koristite Microsoft Windows, ali će ubuduće raditi i na vašim Android ili iOS telefonima.

  Druga zgodna mogućnost najnovijeg preglednika iz Microsofta zove se Smart Copy (pametno kopiranje). Smart Copy korisniku daje mogućnost da kopira neki tekstualni sadržaj, koji kasnije može zalijepiti a da pri tome zadrži rich text format (formatiranje teksta). To znači da će kopirani sadržaj, kada se postavi na željenu destinaciju biti što sličniji originalu. Imati će u sebi poveznice, odabrani font i ostale detalje koji se nalaze u originalnom tekstu.

  Password Monitor je sigurnosna opcija, i svakako je vrijedna za spomenuti. Ovaj će servis obavijestiti korisnika ukoliko se neka njegova lozinka pronađe na dark webu. Opcija će biti aktivirana ako je uključeno automatsko popunjavanje lozinku u pregledniku Edge. Da bi pogledali moguće kompromitirajuće lozinke, posjetit ćete novi Edge panel u kojem se nalaze mnoge sigurnosne postavke, te među njima i lozinke koje su možda „provaljene“.

  Nova i zanimljiva vizualna promjena je Edge vertikalni izbornik (tab). Korisniku će biti omogućeno da sve izbornike stavi na jednu stranu ekrana, iako još uvijek nije sigurno dali će korisnik moći da bira na koju stranu da smjesti izbornik, ili će Edge imati neki unaprijed definirani položaj.

  Za kraj možemo samo kazati da se veselimo nadolazećim promjenama. Mnoge od spomenutih novotarija dolaze kroz mjesec ili dva, dok su neke već omogućene u probnim verzijama (insider build) korisnicima koji imaju najnovije verzije softvera.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img