Matica Hrvatska dodijelila Zlatnu povelju za monografiju”Hardomilje-prošlost,ljudi,običaji”

Glavna skupština Matice hrvatske održana je u subotu u zagrebačkoj Maloj dvorani Vatroslav Lisinski. Na Glavnoj skupštini sudjelovali su zastupnici iz svih matičinih ogranaka, Miro Gavran, predsjednik Matice Hrvatske, na skupštini je dodijelio i nagrade za rad najuspješnijih matičinih ogranaka.

Ogranak Matice hrvatske iz Čitluka svrstava se u red najplodonosnijih ogranaka Matice hrvatske te je kao takav na Glavnoj skupštini za svoja nakladnička ostvarenja nagrađen Zlatnom i Srebrnom poveljom.

Ogranak Matice hrvatske Čitluk Zlatnom poveljom nagrađen je za monografiju „Hardomilje – prošlost- ljudi, običaji“, glavni urednik nagrađene monografije je Jure Rupčić Ivanov, a monografija je tiskana u sunakladništvu OMH Čitluk i PKU Baština.

Matica Hrvatska dodijelila Zlatnu povelju za monografiju”Hardomilje-prošlost,ljudi,običaji”

Gostujući u programu Radija Ljubuški Andrija Stojić kazao je kako je ” Ovo priznanje krunidba našeg rada, hvala ljudima koji su dali povjerenje našem ogranku kao nakladniku i suradniku. Dugogodišnja suradnja s našim članovima u Ljubuškom rezultirala je ovim priznanjem. Služi nam na čast i ponos. U sklopu naših aktivnosti nastavit ćemo i dalje promovirati svoju zavičajnost i posebnost, kulturu i tradiciju Hercegovine. Ustrajemo u našoj nakladničkoj djelatnosti i zadnjih deset, petnaest godina nagrađivani smo za svoja izdanja. Pred nama je 25. manifestacija Kušanja mladih vina, kroz ovo vrijeme kulturnih programa došli smo do tradicijskog običaja na kojoj će našim slavodobitnicima biti uručene, odnosno predane ove povelje. Staro Hardomilje, zavičajni dom autora Jure Rupčića Ivanova i njegovih suradnika veličanstvena je i bogata knjiga, magične likovnosti, oživotvorenje duše Hardomilja, oslikava radost i tjeskobu, govori o nadi ljudskog života vidljivoj u jedinstvenoj Andrićevoj devizi da je čovjek dužan svome zavičaju.

Na održanoj skupštini nagrađeno je još jedno djelo iz naklade OMH Čitluk, riječ je o monografiji „Vinogradarstvo i vinarstvo Brotnja“ autora Jure Belja i Tihomira Prusina koja je dobila Srebrnu povelju.

matica hrvatska dodijelila zlatnu povelju za monografiju”hardomilje-prošlost,ljudi,običaji”
Matica Hrvatska dodijelila Zlatnu povelju za monografiju”Hardomilje-prošlost,ljudi,običaji”

Prestižne nagrade na Glavnoj skupštini preuzeo je Andrija Stojić, predsjednik OMH Čitluk, a primopredaja autorima upriličit će se 4. studenoga, kao dio programa tradicionalnog Kušanja mladog vina.

B.Medić/Čitluk.ba

Objava Matica Hrvatska dodijelila Zlatnu povelju za monografiju”Hardomilje-prošlost,ljudi,običaji” pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.

radioljubuski.ba

Popularno danas