back to top

Mario Knezović novi je predsjednik Općinskog vijeća općine Posušje

Jučer je održana je 30. sjednica Općinskog vijeća. Na dnevnom redu se našlo 9 točaka, a sjednicu je otvorila zamjenica predsjednika Željka Šego, zbog ostavke koju je dužnost predsjednika OV-a podnio Ivan Lončar.

Nakon rasprave o Dnevnom redu, isti je usvojen uz izmjenu prve točke koja je podijeljena na podtočku a i b i glasi: 1. a) Prijedlog rješenja o razrješenju predsjednika i člana Povjerenstva za izbor i imenovanja i 1. b) Prijedlog rješenja o izboru predsjednika i člana Povjerenstva za izbor i imenovanja. Tako je nakon glasovanja po ovoj točki, Mario Knezović razriješen mjesta predsjednika ovog Povjerenstva i imenovan članom istog, dok ja na mjesto predsjednika, nakon razrješenja s mjesta člana, izabran Petar Pišković.

Potom je uslijedilo glasovanje o Prijedlog Rješenja o razrješenju predsjednika Općinskog vijeća općine Posušje te izboru novog kandidata na ovu poziciju. Nakon prijedloga imena kandidata, kojeg je vijećnicima iznio predsjednik Povjerenstva za izbor i imenovanja, a potom i glasovanja, na ovu funkciju je izabran Mario Knezović, koji je potom preuzeo vođenje sjednice.

Nakon usvajanja točke prijedloga Rješenja o razrješenju predsjednika Povjerenstva za prostorno planiranje, kao i one o izboru novoga predsjednika ovog povjerenstva, vijećnici su razmatrali i Izvješće o izvršenju proračuna općine Posušje za period od 1.1. do 30.9.2023. godine.

Također na ovoj sjednici predstavljen je vijećnicima i Nacrt Proračuna općine Posušje za 2024. godinu, koji će uskoro biti na javnom uvidu na službenim stranicama Općine te na oglasnoj ploči.

Iz područja urbanizma, katastra i imovinsko-pravnih odnosa usvojene su sljedeće točke:

– Prijedlog Odluke o pristupanju izradi izmjene i dopune regulacijskog plana CARSKI GAJ (Ulica Darke Ćurde)

– Prijedlog Odluke o pristupanju izradi izmjene i dopune regulacijskog plana  POSUŠJE (naselje oko MUP-a Posušje)

– Prijedlog Odluke o pristupanju izradi regulacijskog plana RAKITNO-POKLEČANI (Ivankovića  groblje)

Sjednica je završena vijećničkim pitanjima, primjedbama i prijedlozima.

Objava Mario Knezović novi je predsjednik Općinskog vijeća općine Posušje pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Popularno danas