More
  VijestiLokalni izbori Mostar/ Izmijenjeni utvrđeni rezultati

  Lokalni izbori Mostar/ Izmijenjeni utvrđeni rezultati

  Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine jučer je na 9. hitnoj, korespodentnoj sjednici donijela Odluku o izmjeni Odluke o utvrđvanju i objavljivanju rezultata Lokalnih izbora 2020. godine u Gradu Mostaru od 03.01.2021. godine.

  Izmjene utvrđenih rezultata Lokalnih izbora 2020. godine u Gradu Mostaru su uslijedile nakon ponovnih brojanja glasačkih listića koja je Centralna izborna komisija BiH naredila u skladu sa članom 5.30 Izbornog zakona BiH.

  Odluka o izmjeni Odluke o utvrđvanju i objavljivanju rezultata Lokalnih izbora 2020. godine u Gradu Mostaru je objavljena danas na web stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba i smatra se da je na taj način dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu.

  U skladu sa članom 6.9 stav (1) i (2) Izbornog zakona BiH protiv navedene odluke može se putem Centralne izborne komisije BiH podnijeti žalba Apelacionom odjelu Suda BiH  u roku od dva dana od dana objave odluke na web stranici Centralne izborne komisije BiH, odnosno rok ističe u ponoć 16.01.2021. godine.

  Žalbe se dostavljaju isklučivo putem fax aparata na broj 033/251-329, elektronskom poštom na e-mail adresu [email protected] ili lično u sjedište Centralne izborne komisije BiH (Sarajevo, ul. Danijela Ozme 7).

  Protokol Centralne izborne komisije BiH će za stranke biti otvoren i u subotu, 16.januara 2021. godine u terminu od 08.00 do 16.00 sati, saopćeno je iz Centralne izborne komisije BiH.

  lokalni izbori mostar/ izmijenjeni utvrđeni rezultati
  Lokalni izbori Mostar

  Fena

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img