Livnjaku mjesec dana pritvora za nasilničko ponašanje

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HBŽ Livno, Općinski sud u Livnu je Rješenjem od 07. listopada 2022. godine, osumnjičenom G.J. rođenom 1998. godine u Livnu, nastanjen u Bosanskom Grahovu, odredio jednomjesečni pritvor, radi postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Nasilničko ponašanje iz čl. 362 st. 2, u vezi s kaznenim djelom Ugrožavanje sigurnosti iz čl. 183 st. 1, a sve u vezi s čl. 54. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je dana 05. listopada 2021. godine, oko 22,00 sati, u Bosanskom Grahovu, grubim vrijeđanjem, zlostavljanjem i nasiljem ugrozio građanski mir oštećene J.B. te ugrozio sigurnost iste, ozbiljnom prijetnjom da će napasti na njen život i tijelo.

Nakon provedene kriminalističke obrade, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu, osumnjičeni je predan na daljnje nadležno postupanje Kantonalnom tužiteljstvu Kantona 10 u Livnu, te je nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog postupajući kantonalni tužitelj, Općinskom sudu u Livnu, podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Nakon održanog ročišta, zbog postojanja razloga opisanih u članku 146. st. 1 točka b) i c) Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, postupajući sudac Općinskog suda u Livnu je protiv osumnjičenog donio mjeru određivanja pritvora u trajanju od mjesec dana.

Istraga u kaznenom predmetu protiv osumnjičenog je u tijeku, te se poduzimaju sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti pod kojima je učinjeno ovo kazneno djelo.

  Široki Brijeg idućih pet dana postaje središte dokumentarnog filma u BiH (VIDEO)

„Prema principu presumpcije nevinosti, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom ne utvrdi njegova krivnja“.

relax-portal.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi