back to top

LAKO IH JE PREPOZNATI Jarca odaje hod, Rakove stisak ruke, Djevice cupkanje nogom

Evo kako se ponaša svaki od pripadnika zodijaka.

OVAN

Bez obzira kakav mu je stas, nastup Ovna je siguran i odlučan. Pokreti su im živahni, sigurni i spretni, kad razgovaraju gledaju sagovornika u oči, a kad sami žele nešto da kažu, bez ustručavanja prekidaju. Uvek se guraju ispred drugih, hodaju brzim i žustrim koracima, često glavom prema naprijed.

BIK

Od rječitog pogleda do mrštenja, od sitne bore oko usta do podignute obrve – govor lica kod Bika je primjer govora tijela. Pripadnici ovog znaka kretanjem i gestovima jedva daju da se nasluti njihova senzualnost i erotičnost. Ali, kada osjete da su na sigurnom terenu i njihovi pokreti postaće spontaniji i rečitiji.

BLIZANCI

Po svom govoru tijela spadaju u najrečitije. Brbljavi su i znatiželjni, veseli i duhoviti, živahni i neukrotivi, a rukama pričaju kao pantomimičar. Njihova fizička pokretljivost je lako vidljiva i površnim promatračima. Premještanje s noge na nogu, potreba da stalno nešto drže ili prevrću u rukama, vrcav pogled, govore da su i u najmirnijim situacijama prava djeca svog vladara, nemirnog Merkura.

RAK

Pripadnici ovog znaka teško će izgubiti kontrolu nad sobom koristeći govor tijela. Ipak, njihova suzdržanost i oprez koji se iščitava iz očiju pokazuju možda nesvjesnu potrebu za razbijanjem spoljne ljušture koja je većinom produkt nesigurnosti. Senzualnost kod Rakova se nasluti mjenjanjem tona u govoru, ponešto čvršćim stiskom ruke, dužim pogledom i neobuzdanim drhtajima koji postaju primjetni u njihovim najintimnijim trenucima.

LAV

Ističe se sposobnošću da o sebi stvori sliku uzvišenosti, posebnosti i autoriteta. Njegova taština i istančani smisao za lijepo očitavaju se u obliku urođene strasti kojom se potpuno predaje pedantnoj brizi oko svakog detalja sopstvenog tijela. Ljepota muškarca Lava, koji ima gotovo manijakalnu potrebu da bude u odličnoj formi, proporcionalna je senzualnosti i gipkosti žene istog znaka.

DJEVICA

Gestikulacija i mimika su svedene na minimum. Ali ono malo što se vidi, dosta govori. Ma koliko se pripadnici ovog znaka trude, ponekad ipak ne mogu da skriju unutrašnju nervozu zbog koje cupkanjem i prebiranjem po kosi razbijaju uvježbanu suzdržanost i mirnoću pogleda. Što su uspešniji, emotivno stabilniji i zdraviji, to su im i kretnje sigurnije i smirenije.

VAGA

Žena Vaga šalje zavodljive, ali ne i vulgarne poruke, a i muškarac Vaga će na svoj poseban način dati do znanja da je primetio svaku ženu koja je prošla pored njega. Privlačenje pažnje suprotnog pola ključ je razumevanja govora tijela Vage, ona želi da se svidi, hoće da uspostavi tjelesnu komunikaciju i isproba svoje čari. Muškarac je živahniji i otvoreniji, a žena koketnija, više distancirana.

ŠKORPIJA

Govor tijela mu je neposredan, a opet nekako tajanstven. Način na koji se kreće i gestikulira uvek odaje njegovo trenutno stanje duha, čak i onda kad želi da ga skrije. U napetim situacijama ruke su mu prekrštene ispod pazuha, usne stisnute, a pogled upućen u nepoznatom smjeru. Ako se za nekoga može reći da “pogledom ubija”, onda je to Škorpija.

STRELAC

Ljudi ovog znaka mogu da budu neobično lijepi, ali izgled i ponašanje mogu da im budu i malo animalni. Imaju uspravno držanje, isijavaju vedrinom, samopuzdanjem i bezbrižnošću. Mnogi Strelci su protagonisti ljubavi na prvi pogled upravo zahvaljujući svojoj neodoljivoj privlačnosti i gotovo životinjskom instinktu. Kad ih neko privlači, pokazuju otvorenu potrebu za njegovom blizinom i dodirom, čak i na javnom mjestu.

JARAC

Kretanje mu je vojnički uvježbano, ali kada ga neko malo duže posmatra – kad se pojavi neko ko mu se sviđa menja svoje ponašanje. Tada koncentracija slabi, pa umjesto da upija svaku reč razgovora, sve češće traži da mu se ponove zadnje reči. Takođe, svi događaji koji su povezani s njegovom karijerom utiču na promjene u držanju, hodu i količini energije kojom će prionuti na posao.

VODOLIJA

Kako se osjećaju, tako se i ponašaju – bez obzira ko je pored njih. Ali, s godinama se stvari mjenjaju. Staložena hladnokrvnost muškarca Vodolije, koji više nije u najmlađim godinama, rezultat je nekadašnje sposobnosti izražavanja misli i osjećaja burnom i spontanom gestikulacijom. Žena Vodolija u zrelim godinama isijava mirnu blagost i toleranciju kao kontrast buntu u mladosti.

RIBE

Dinamičnost i otvorenost u pristupu drugima vezane su uz nesposobnost da ostanu statične i postojane čak i kad im se za to pruži prilika. Njihova nesigurnost i potreba za srodnom dušom tjera ih na komunikaciju i s sasvim nepoznatim osobama. Ali, gestikulacija im nije nikad pretjerana, već najčešće ugodna i simpatična. Kad su raspoložene, Ribe živo gestikuliraju, a kad nisu, mrzi ih i da pomjere pogled.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

Popularno danas