„Kušanje mladog vina“ u subotu u Gradnićima

Ogranak Matice hrvatske Čitluk za subotu, 4. studenog pripremio je bogat kulturni program koji će obilježiti završetak ovogodišnje manifestacije Dani Matice hrvatske u Brotnju i Kušanje mladog vina. Kulturni program održat će se u Gradnićima, najstarijoj župi broćanskog kraja.

U Staroj crkvi sv. Blaža i Etnografskom muzeju, s početkom u 19 sati bit će upriličeno otvorenje izložbe crteža akademskih umjetnika Ivana Branka Imrovića i Roberta Budora pod nazivom “Susreti i dodir”, a crteži ove dvojice umjetnika korišteni su za ilustriranje obnovljenog izdanja zbirke pjesama “Dodir” prof. Tihomira Nakića.

Program će se nastaviti u Starom vinskom podrumu, gdje će biti predstavljanje projekta i izdanja Ogranka Matice hrvatske u Šibeniku “Tradicionalni dalmatinski pripravci i proizvodi od samoniklih i kultiviranih biljaka“, autora Borisa Dorbića i Zdenke Bilušić, a sa zanimljivim povijesnim činjenicama vezanim za temu nazočne će upoznati Miro Vukšić.

Svojim glazbenim točkama ovu će večer obogatiti učenici OGŠ Brotnjo, HKUD Brotnjo i Ženska klapa Lavandiere iz Preka (Republika Hrvatska).

Također, nastupit će i muške klape, grupe i pojedinci uz prigodno kušanje mladog vina iz broćanskih vinarija uz jednostavan užitak u vrhunskim suhomesnatim delicijama iz pršutane Bura i brojne tipične, zdrave i autohtone gastronomske proizvode Hercegovine.

Tijekom večeri biti će upriličena primopredaja povelja Matice hrvatske primljenih na Glavnoj skupštini u Zagrebu . Na spomenutoj Glavnoj skupštini nagrađene su dvije monografije iz nakladničke djelatnosti OMH Čitluk, i to: Zlatnom poveljom za monografija “Hardomilje” autora Jure Rupčića Ivanova te Srebrenom poveljom monografija “Vinogradarstvo i vinarstvo Brotnja” autora Tihomira Prusine i Jure Belje.

 

The post „Kušanje mladog vina“ u subotu u Gradnićima appeared first on Općina Čitluk.

citluk.ba

Popularno danas