More
  VijestiKoronavirus: Jesmo li spremni za rad od kuće?

  Koronavirus: Jesmo li spremni za rad od kuće?

  Korona virus donosi scenarij koji smo znali spominjati u nedavnoj prošlosti. Svjetski stručnjaci upozoravali su na mogućnost pandemije, dok su sa druge strane tehnološke firme bile uvjerene da imamo odgovor na sve.

  Danas, za vrijeme globalne panike, vidimo da nismo spremni za nevidljivog neprijatelja. Panika je možda i veća nego je trenutna situacija na terenu, no strahujemo od posljedica većih razmjera.

  Koronavirus: Jesmo li spremni za rad od kuće?
  COVID-19

  U tom kontekstu, državni lideri mnogih zemalja poduzimaju mjere opreza, uvode se restrikcije i zatvaraju se radna mjesta koja u ovom trenutku nisu neophodna. Mnogi radnici imaju mogućnost raditi od kuće, što i koriste. Ipak, nije sve prošlo bez neočekivanih poteškoća, ponajviše zbog infrastrukture koja nije predviđena za opterećenja koja smo uzrokovali. Svjetski servisi za udaljeni pristup rade, ali svako malo se dogodi isključenje na manjem ili većem geografskom području.

  Microsoft Team servis nedavno je bio zagušen do te mjere, da su korisnici bili isključeni dobrih 2 sata. Naknadno je sve vraćeno u funkciju, ali i dalje strahujemo od novih gašenja.

  Osim spomenutog servisa, mnogi drugi globalni pružatelji mrežnih i telekomunikacijskih usluga doživjeli su isti scenarij. Jednostavno, kapaciteti s kojima raspolažemo nisu dovoljni za realne trenutne potrebe.

  Koronavirus bi mogao biti prekretnica u medicini, ali i u tehnološkom shvaćanju ozbiljnosti koje nam prijete. Na pandemiju trenutno nismo 100% spremni, ali nismo ni zakazali kao pravi amateri. Mjesta za poboljšanja ima, i trebamo ih pronaći, sagledati i osmisliti plan kako da ih izvedemo za ubuduće.

  Dok je stanje ozbiljno, i traju zabrane okupljanja i izlazaka vani, možete se zabaviti uz neke zanimljive naslove igrica. Ostanite kući, i vrijeme skratite igrajući neki od naslova po preporuci

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img