Kordić: Uz ozbiljan rad moguće rješenje deponije Uborak (VIDEO)

Svakodnevna nam je kritika da je grad prljav, da se smeće vozi onako kako se vozi i silno sam zainteresiran da se prvo s komunalnim poduzećima uhvatimo u koštac i tu najbrže napravimo nekakav učinak, tako da se to vidi na terenu, kazao je u utorak na pauzi sjednice Gradskog vijeća (GV) Grada Mostara gradonačelnik Mario Kordić.

– Još uvijek je aktualna priča oko deponije Uborak, tako da imamo stvarno puno posla, a što se tiče nekog mog osobnog, subjektivnog stava, mislim da ovo nije nemoguć posao, mislim da uz ozbiljan rad možemo do kraja godine sve ovo presložiti i krenuti u jedan novi početak i mislim da ćemo u tome uspjeti. Jedno od razmišljanja je također i spajanje svih komunalnih poduzeća u jedno, ali razmotrit ćemo sve, u tom smjeru idemo i razmišljamo – kazao je gradonačelnik Mostara.

GV Grada Mostara na devetoj redovitoj sjednici koja se održava u utorak naglasak je stavilo na izvješća o radu javnih poduzeća za razdoblje 2012. do 2020. godine, saslušalo je izvješća direktora svih deset javnih poduzeća kojima je osnivač Grad Mostar, a nakon pauze će otvoriti raspravu te donijeti određene zaključke.

– Ono što se kroz odbore i komisije GV-a, koji su radili na pripremi ove sjednice, može očekivati je da se u nekom roku od nekih 30 radnih dana riješi pitanje imenovanja vršitelja dužnosti uprava, nadzornih odbora, imenovanja punomoćnika za skupštine javnih poduzeća kako bi ovaj proces koji smo odavno počeli i riješili, te došli do novih upravljačkih struktura u javnim poduzećima – kazao je predsjednik GV Grada Mostara Salem Marić.

  U Mostaru nestala 16-godišnja djevojka, policija pokrenula potragu

Što se tiče Informacije o kreditnim zaduženjima Grada Mostara po Odlukama mostarskog Gradskog vijeća, Marić dodaje kako je donesen Zaključak da gradonačelnik i predsjednik Vijeća obave razgovore s Vladom Federacije, Vijećem ministara te svjetskim financijskim institucijama kako bi se pokušalo pomoći Gradu Mostaru u kreditnom zaduženju i preuzimanju nekih kreditnih obaveza od strane navedenih institucija.

Gradonačelnik Kordić je naglasio kako je u nekim izvještajima o javnim poduzećima situacija zadovoljavajuća.

– U razmišljanju sam da krenemo dinamikom imenovanja novih uprava, ne bih volio da se dogodi sve odjednom jer ipak Grad mora funkcionirati tako da ćemo pažljivo odvagnuti što su nam prioriteti što prvo ide, vjerojatno će to biti komunala, slijedi nam obiman posao sljedećih mjesec dana kako bismo izmijenjali uprave i napravili nove planove poslovanja, tako da ono što smo obećavali pokušat ćemo završiti kako bismo do kraja ove godine imali reorganizirana javna poduzeća i da se taj rezultat vidi na terenu – kazao je Kordić.

Što se tiče Uborka, dodao je kako mu je kao građaninu Mostara žao što su došli u tu situaciju da postoji tužba protiv građana.

– S druge strane kao gradonačelnik nemam ovlast samostalno donositi odluke, Grad ima pravnu službu s kojom se konzultiramo, postoje određene procedure, držimo se pravila i naravno da ćemo u svakom slučaju gledati da ne oštetimo građane Mostara ni u kojem slučaju. Razmotrit ćemo i opciju koju je opozicija dala, ne bih htio da to s njihove strane bude populizam, na istoj smo liniji, pomoći ćemo ljudima, vidjet ćemo zbog čega su te tužbe i s pravnom službom Grada Mostara donijeti odluku – kazao je Kordić.

  Nevjerovatne scene u Mostaru: Pokušao prodati gradsku palmu na Olx-u

Vijećnica Boška Ćavar zatražila je smjenu kompletnog Odjela za urbanizam i građenje, na što je gradonačelnik komentirao kako se smjene i kadrovska rješenja u Gradskoj upravi ne donose na inicijativu vijećnika.

– Možemo imati bilo kakav osoban stav o nekim ljudima koji rade u Gradskoj upravi Grada Mostara, međutim postoje procedure i mi se konačno moramo vratiti, odnosno nastaviti raditi, biti legalisti i poštovati procedure bez obzira imamo li nekakvo loše iskustvo s nekim ili nemamo, jesmo li zadovoljni s njegovim poslom ili nismo i slično. Na meni kao gradonačelniku je da stalno motiviram djelatnike Gradske uprave da pokušaju biti bolji, konkretniji u poslu i to svakodnevno radim zadnjih pet mjeseci – kazao je Kordić.

Gradonačelnik je naveo kako se u vezi Zračne luke Mostar vode razgovori sa svim relevantnim kompanijama koje su zainteresirane.

– Bilo je najavljeno da će Eurowings ovdje imati neke letove u sezoni, ali nažalost zbog lošeg punjenja tih letova otkazani su. Zračna luka ima vrlo ozbiljan problem kada je u pitanju pronalaženje strateškog partnera i letova, ali priča oko mostarskog aerodroma bi mogla biti poprilično jednostavna. Radimo i dalje na Zračnoj luci Grada Mostara i mislim da ćemo ipak pronaći neko dobro rješenje – kazao je Kordić.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.
spot_img

Popularno danas

Opčine i gradovi