More
  VijestiKordić šefici OSCE-a: Važnost promjena Izbornog zakona

  Kordić šefici OSCE-a: Važnost promjena Izbornog zakona

  Gradonačelnik Mostara Mario Kordić upriličio je prijem za šeficu Misije OSCE-a u BiH ambasadoricu Kathleen Kavalec koju je upoznao o projektima koje je Grad pokrenuo u prethodnom periodu.

  Gradonačelnik Kordić objasnio je ambasadorici Kavalec razloge dobrog funkcioniranja gradske vlasti u Mostaru, te kazao kako je novi izborni zakon u tom gradu omogućio svim narodima jednakopravnost i stvorio uslove za međusobnu saradnju, saopšteno je u petak iz Gradske uprave Mostara.

  Također je naglasio važnost promjena Izbornog zakona na federalnom nivou kako bi se pažnja mogla posvetiti pitanjima koja su važna za svakodnevni život građana.

  “Kada su u pitanju komunalni problemi pronađeno je rješenje, odnosno Plan prilagođavanja Federalnog ministarstva okoliša i turizma koji se odnosi na sanaciju deponije ‘Uborak’. U prijedlogu Federalnog budžeta planirano je finansiranje tri izuzetno važna projekta za sve građane Mostara, predviđana su sredstava za Olimpijski bazen, sportsku dvoranu i HNK Mostar”, kazao je gradonačelnik.

  Ambasadorica Kavalec izrazila je svoj optimizam u uspješan završetak razgovora o izbornom zakonodavstvu i čestitala gradonačelniku na prvoj godini mandata, navodi se u saopštenju.

  (StarMo)

  mostarski.ba
  #Kordić #šefici #OSCEa #Važnost #promjena #Izbornog #zakona

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img