Kolnici mokri i skliski, budite oprezni

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Prometuje se po mokrim ili vlažnim i skliskim kolnicima. Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog izvođenja radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Za vrijeme radova, promet se preusmjerava na raskrižje u Topčić Polju. Na dionici M-14.1 Gradiška – Dubica (na ulazu u Orahovu), zbog aktiviranja klizišta promet se odvija usporeno. Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG) zabrana je prometa za teretna vozila, dok osobna vozila prometuju otežano.

Zbog radova na razminiranju terena, usporeno se prometuje na dionici M-14.1 Brod – Odžak (na lokacijama Poloj i Liješće). Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na: – M-6 Grude – Ljubuški (Prispa), ulaz u Stolac, Stolac na raskrižju M-6 i R-427, Žegulja – Ljubinje, – M-17 Jablanica – Mostar (Donja Jablanica), – M-18 Semizovac – Olovo (Čevljanovići – Nišići), – R-428 Ravno – raskrižje M-6 (Ljubinje – Trebinje). Zbog klizišta na dionici M-20 Foča – Goražde (kod mjesta Filipovići), promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog oštećenog mosta na dionici Rudo – GP Uvac, zabranjen je promet za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h. Povodom obilježavanja 1. svibnja, večeras do ponoći zabrana je prijevoza eksplozivnih materija na području BiH. Pojačan je izlaz osobnih vozila na graničnim prijelazima Velika Kladuša i Gradiška.

Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko – Gunja.

bljesak.info 

livnovine.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

Popularno danas