back to top

Koalicija organizacija osoba s invaliditetom HNK traži osobu za saradnju i kvalitetnije obrazovanje

MOSTAR, 5. ožujka (FENA) – Koalicija organizacija osoba s invaliditetom HNK “Zajedno smo jači” pokrenula je dvije Inicijative na nivou Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Prva je da Gradsko vijeće Mostara imenuje osobu unutar uspostavljenih komisija Vijeća za suradnju s organizacijama osoba s invaliditetom (OOSI), a druga je da kantonalno Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta ponudi kvalitetnije srednjoškolsko obrazovanje učenika s invaliditetom.

Inicijative su od posebnog značaja za osobe s invaliditetom (OSI) s naglaskom na djevojčice, djevojke i žene s invaliditetom jer ih se mali broj obrazuje, priopćili su iz Udruženja mladih “Ružičnjak“ Mostar.  

Realizaciju navedenih inicijativa zagovarat će Forum žena s invaliditetom formiran unutar Koalicije OOSI HNK, predvođen Udruženjem mladih “Ružičnjak“, a podržan od strane My right BiH.

“Sigurni smo da je to dobar put uspostavljanja povezivanja, istinitog i blagovremenog informiranja, korisnih partnerstava i saradnje OOSI, Koalicije, mreža, Unije i slično s predstavnicima vlasti, koje su i same osobe s invaliditetom birale da zastupaju i njihove životno važne interese”, stoji u priopćenju.dnevni.ba

Popularno danas