Književnice Marina Kljajo Radić i Anita Martinac priredile mostarskoj publici zanimljivu književnu večer

Galerija kraljice Katarine u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače bila je premala da primi svu zainteresiranu publiku za nove knjige književnica Marine Kljajo Radić i Anite Martinac.

Obje knjige Vrša uspomena književnice Marine Kljajo Radić i (S)Misao knjige književnice Anite Martinac objavljene su u nakladi Ogranka Matice hrvatske u Čitluku i već su predstavljene u Zagrebu, Tomislavgradu, Čapljini, Širokom Brijegu i Grudama te su najavljena predstavljanja u Čitluku i inozemstvu.

Ovu zanimljivu književnu večer organizirala je Narodna knjižnica Hercegovačko – neretvanske županije Mostar i Udruga Hrvata BiH Prsten. U ime organizatora nazočne su pozdravile ravnateljica knjižnice Julijana Pavlović i predsjednica udruge Marina Dropuljić.

Mostarskoj publici nije bilo potrebe posebno predstavljati renomirane i nagrađivane književnice Marinu Kljajo Radić i Anitu Martinac čija ranija djela još plijene pozornost te rade se ponovljena izdanja, pa je moderatorica programa Ljubica Ivančić napravila ugodnu atmosferu postavljanjem pitanja i uključivanjem publike. Osvježeno je čitanjem kratkih ulomaka i poezije te predstavljanjem ilustratorice Maje Rubinić.

Književnice Marina Kljajo Radić i Anita Martinac priredile mostarskoj publici zanimljivu književnu večer

Autorice knjiga govorile su o svojim iskustvima, nadahnućima, planovima i knjigama potičući na čitanje što i jeste cilj programa da u Mjesecu knjige motiviraju čitatelje. Na nesvakidašnji način pokazale su kako udružena ljubav prema pisanoj riječi sa spojenim energijama može učiniti književnu večer još zanimljivijom.

Zadovoljna publika nastavila je ugodno druženje u prostorijama Narodne knjižnice HNŽ koja se pobrinula za ugodan i prijatan ambijent.

Književnice Marina Kljajo Radić i Anita Martinac priredile mostarskoj publici zanimljivu književnu večer

www.obican.info

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi