VijestiKulturaKnjiga – jučer, danas, sutra; vratiti knjigu na mjesto...

  Knjiga – jučer, danas, sutra; vratiti knjigu na mjesto koje joj pripada

  U organizaciji Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) i Gimnazije Mostar, u srijedu je u prostorijama biblioteke Gimnazije Mostar/UWC Mostar održan okrugli stol na temu: “Knjiga – jučer, danas, sutra”.

   Uz prisustvo publike i online sudionika, ovim događajem je obilježen početak aktivnosti kojima se obilježava 15 godina postojanja i rada Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru kao i obilježavanje Svjetskog Dana knjige i Dana nacionalne svjesnosti o bibliotekarstvu. 

  Panel diskusija je predstavile stručne osvrte i prezentacije na datu temu te postavila suštinska pitanja kako vratiti knjigu na mjesto koje joj pripada i motivirati učenike da zavole knjige i čitanje.

  Svoje stručno mišljenje i osvrt predstavile su panelistice okruglog stola “Knjiga-jučer, danas, sutra” – Marija Hajrović, učiteljica, O.Š. Bartola Kašića; Tanja Čvoro, prof. srpskog jezika i bibliotekar, UWC Mostar ; Lidija Lučić, bibliotekar, Gimnazija Mostar; Edita Mulasomanović, šef biblioteke Univerziteta “Džemal Bijedić” Mostar; Marija Karačić, mag. Bibliotekarstva, voditeljica Sveučilišne knjižnice u Mostaru i moderatorica okruglog stola Adla Velagić-Ćurić, UWC Mostar.

   Skupu su se prigodnim riječima obratile i direktorica Gimnazije Mostar Ankica Čović, v.d. zamjenica direktorice Gimnazije Mostar Lejla Juklo i direktorica UWC Mostar Sonia Rawat.

  Osim bezvremenske važnosti i uloge koje knjige i biblioteke imaju za čovječanstvo, iz diskusije prisutnih se zaključuje da Grad Mostar ima potrebu za novim, suvremeno opremljenim gradskim bibliotečkim prostorom koji će biti dostupan i na usluzi svim građanima Mostara u budućnosti. 

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img