back to top

Karate klub Ljubuški vrši upis novih članova

Početkom školske godine  Karate klub Ljubuški vrši upis novih članova  u karate školu.

Svijest o važnosti sporta za razvoj djeteta ranije predškolske i školske dobi svakom roditelju donosi i dilemu o pravilnom odabiru sporta za svoje dijete. 

Karate nije samo poseban oblik samoobrane već je i sport koji pruža priliku za prihvaćanje zdravog i uravnoteženog načina života koji objedinjuje više aspekata razvoja kod mladih ljudi.

Karate nudi:

* zdraviji način života
* bolju tjelesnu spremnost
* povećanje samopouzdanja
* postavljanje i postizanje ciljeva
* povećanje zrelosti
* ustrajnost u svemu
* adaptiranje i prilagodbu u zajednici.

Kao sport i borilačka vještina, karate potiče samodisciplinu i razvija usredotočenost i svijest, lako trening karatea traži puno discipline, njegova interaktivna narav nudi temelj za učenje i vježbanje životnih vještina poput skromnosti, uzajamnog poštovanja, iskrenosti i pozitivnog razmišljanja. 

Bavljenje karateom kao sportom, idealna je pretpostavka za razvijanje pozitivnih psihofizičkih osobina kod mladih ljudi, posebice u školskom uzrastu. 

Suprotno predrasudama koje borilačke sportove karakteriziraju nasilnim, karate svojim vježbačima primarno nudi disciplinu, poštovanje i samokontrolu kao osnovne pretpostavke za bavljenje ovim sportom.

Idealno je krenuti na početku sezone koja u pravilu, prati dinamiku školske sezone, dakle tijekom rujna odnosno listopada ili početkom kalendarske godine kada se ponovno formiraju početničke grupe.
Međutim, u karate klub Ljubuški možete se uključiti bilo kada tijekom godine, jer formiranje nove grupe za početnike ovisi o interesu polaznika.

Zbog trenutne  epidemiološke situacije nastojim se maksimalno  pridržavati uputa stručnih zdravstvenih organizacija, te smo treninge  podijelili  u skupine  od 15- ak vježbača s kojima radi jedan trener.

KARATE VRTIĆ 

Od  11.09. karate klub Ljubuški je krenuo s upisima  u KARATE VRTIĆ,   a to su djeca predškolske dobi od 3,5-6 godina.

Sportski programi karate škole  prilagođeni su djeci predškolske dobi koji je zabavan i zanimljiv za njihovu dob, nudi izvrsne alate koji potiču ključne elemente zdravog dječjeg razvoja.

Kao što su :

– Razvoj bazičnih motoričkih sposobnosti, 

– Tehnike samoobrane, 

– Učenje osnova karate vještine

– Sportski program nije usmjeren na stvaranje vrhunskih sportaša, već na poticanje optimalnog razvoja motoričkih potencijala djece u dobi kada je to izuzetno značajno. 

– Svi motorički sadržaji namijenjeni razvoju motoričkih sposobnosti i vještina, odabrani su u skladu s mogućnostima djece predškolske dobi.

– Izuzetna pažnja posvećuje se sigurnosti djece. 

– Oprema koja se koristi u realizaciji programa primjerena je dječjoj dobi. 

– Treninzi su dva  puta tjedno, odvijaju se u poslijepodnevnim  satima i traju 50- 60 min. 

– Realizaciju treninga  provode, licencirani karate treneri, dipl. sportski trener kondicijske  pripreme  i mr. kineziologije.

Za grupu karate vrtić Treninzi se  održavaju  ponedjeljkom i četvrtkom od 18:00-19:00 sati

Dok ostale grupe natjecatelji i mlađi natjecatelji imaju trening svaki radni dan.

Na lokaciji : Museum & Restaurant Tabak (2. KAT)

Ulica: fra Nikole Ivankovića 18, Ljubuški, Kontakt : 063 324 972 Ivan Anić

Karate klub Ljubuški

Objava Karate klub Ljubuški vrši upis novih članova pojavila se prvi puta na Radio Ljubuški.

radioljubuski.ba

Popularno danas