Kanada / Grad Livno prepoznao važnost suradnje s livanjskom dijasporom

Grad Livno prepoznao je važnost suradnje s livanjskom dijasporom, a kako bi se uspostavila što bolja međusobna komunikacija i umrežavanje, gradonačelnik Livna Darko Čondrić proteklih je dana boravio u radnom posjetu zajednici Livnjaka u Kanadi, točnije u pokrajini Ontario.

Čondrić je, uz ostalo, sudjelovao i na ‘Livanjskoj noći’ te se sastao s predstavnicima Društva Livnjaka Južnog Ontaria koji su i organizali tu noć, objavili su iz livanjske Gradske uprave.

Prilikom posjeta Hrvatskom nacionalnom centru u Niagari, gradonačelnik se sastao i s državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonkom Milasom, izvanrednim i opunomoćenim veleposlanikom Republike Hrvatske u Kanadi Vicom Skračićem te Antom Jovićem, generalnim konzulom Republike Hrvatske u Kanadi, sa sjedištem u Mississaugi.

Tijekom svog boravka u Kanadi gradonačelnik je bio i posjetu Norvalu – Hrvatskoj župi Kraljice Mira – Hrvatskom franjevačkom središtu te se susreo s Livnjacima koji pripadaju toj župi.

Posjetio je i Hrvatski sportski i društveni centar Hamilton koji je osnovan za promicanje sporta i drugih oblika hrvatske kulture za dobrobit hrvatske zajednice u Južnom Ontariu, gdje se također okuplja i veći dio Livnjaka.

Zadnji dan posjeta, gradonačelnik i predstavnici Društva Livnjaka Južnog Ontaria sastali su se s generalnim konzulom Republike Hrvatske u Mississaugi, Antom Jovićem.

relax-portal.info

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi