Judo klub Borsa Mostar nizom sadržaja promovira bavljenje tjelesnom aktivnošću

Projekt pod nazivom “Super Leo te zove… Budi fit!”, čiji je cilj ukazati na važnost bavljenja tjelesnom aktivnošću, održat će se u četvrtak, 30. rujna, u mostarskom parku Zrinjevac od 17 do 20 sati u organizaciji Judo kluba Borsa Mostar.

Projekt će biti popraćen s mnogo sadržaja kojima će se sport i tjelesno vježbanje prezentirati društvu kao nezaobilazan čimbenik u kvaliteti života, stjecanju te održavanju zdravlja.

Program će upotpuniti mini edukacije o važnosti tjelesnog vježbanja za odrasle te edukacije o zdravoj prehrani. Odrasli će se moći okušati i u fitness izazovima, a dodijeljene će biti i razne nagrade.

Mališani će isprobati razne radionice, a moći će se okušati i u “Čeličnoj šaci” sa Super Leom kao i u mnogim drugim izazovima. Uz, zvijezdu večeri, Super Lea, mališane će zabavljati i Lola klaunovi, navode organizatori.

JK Borsa događaj organizira u suradnji s Europskom komisijom i Federalnim ministarstvom kulture i sporta, a cilj projekta je poticanje ljudi na bavljenje sportom. U projektne aktivnosti uključeni su treneri za djecu, fitness treneri, nutricionisti, kao i razni animatori i volonteri.

Iz Judo kluba Borsa podsjećaju na Europski tjedan sporta koji se svake godine obilježava od 23. do 30. rujna.

“Riječ je o tjednu u kojemu se na poseban način ističe važnost bavljenja tjelesnom aktivnošću. U zapadnim, ali i okolnim zemljama ovaj tjedan je tjedan raznih manifestacija i velikih okupljanja na spomenutu temu”, navodi se u priopćenju.

Popularno danas