„Javni prijevoz“ u prošloj godini vozio diljem BiH, Hrvatske, Srbije, Austrije, Njemačke…

Javno poduzeće „Javni prijevoz“ d.o.o. je tijekom 2022. godine uspješno realiziralo posao prijevoza učenika osnovnih i Srednje škole Prozor na području općine što je prioritetna i glavna zadaća. Osim prijevoza učenika “Javni prijevoz” je bez ikakvih problema prevozio građane na ukupno šest relacija, koje čine mrežu gradskog prijevoza. Proteklu 2022. godinu „Javni prijevoz“ d.o.o. Prozor-Rama zaključio je sa ukupno osam voznih jedinica, te 32 zaposlena radnika, raspoređenih u ukupno četiri organizacijske jedinice.

„javni prijevoz“ u prošloj godini vozio diljem bih, hrvatske, srbije, austrije, njemačke…

Godina 2022. ocijenjena uspješnom

Općina Prozor-Rama je prva u Bosni i Hercegovini, a vjerojatno i šire uvela potpuno besplatni prijevoz za sve građane. Upravo uspješno obavljen prijevoznički posao na području općine Prozor-Rama, ali i proširenje djelatnosti organiziranjem ugovornih prijevoza kako po BiH tako i u inozemstvu bio je povod da upitamo u „Javnom prijevozu“ kako ocjenjuju 2022. godinu.

„Prošlu kalendarsku godinu (2022.) u „Javnom prijevozu“ d.o.o. Prozor-Rama sasvim slobodno možemo proglasiti uspješnom. I u 2022. godini smo pokušali maksimalno izaći u susret našem stanovništvu, pokrivajući prijevozom najudaljenije dijelove općine u svim smjerovima, a sve u skladu s njihovim zahtjevima i potrebama, kroz potpuno besplatnu uslugu prema putnicima, zahvaljujući subvenciji općine Prozor-Rama“, kazao je za Ramski Vjesnik direktor JP „Javni prijevoz“ Muamer Kukić.

  Općinsko vijeće održalo redovnu 24. sjednicu, usvojen Proračun za 2023. godinu

„javni prijevoz“ u prošloj godini vozio diljem bih, hrvatske, srbije, austrije, njemačke…

Foto: Muamer Kukić, direktor JP „Javni prijevoz“

Osim učenika i građana „Javni prijevoz“ je imao veliki broj ugovornih vožnji

U segmentu prijevoza putnika, važno je istaknuti i značajan broj ugovorenih vožnji, posebno u turističkom smislu. Nakon dvije katastrofalno loše godine u okolnostima pandemije koronavirusa, 2022. godina je bila zadovoljavajuća i po broju realiziranih aranžmana, ali i po broju prevezenih putnika.

Poduzeće  je organiziralo veliki broj prijevoza za učeničke ekskurzije osnovnih i srednjih škola, kako iz naše općine, tako i šire. Uspješno su realizirali i nekoliko ugovora sa sportskim klubovima, kulturno-umjetničkim društvima, te vjerskim zajednicama. Bili su prva stanica za organizaciju prijevoza u privatne svrhe, poput svadbi, dženaza/sahrana i drugih potreba.

„javni prijevoz“ u prošloj godini vozio diljem bih, hrvatske, srbije, austrije, njemačke…

Također su imali svoje mjesto i na turističkoj karti prijevoznika koji su prevozili putnike iz drugih zemalja, a koji su došli u posjetu Bosni i Hercegovini. U saradnji sa nekoliko turističkih agencija, uspješno su svoju firmu i općinu predstavljali na svim značajnim turističkim destinacijama u Bosni i Hercegovini.

„Ono što također s ponosom želimo istaći, a veže se za poslovanje u 2022. godini, jeste i značajan angažman u međunarodnom prijevozu putnika, odnosno značajan broj međunarodnih vanlinijskih vožnji, kojima smo svoje korisnike prevozili u Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, Sloveniju, Austriju i Njemačku. Potrebne dozvole smo prikupljali vrijedno i s maksimalnom pažnjom i ozbiljnošću, te sada sa sigurnošću možemo reći da u svakom trenutku možemo odgovoriti svim zahtjevima za međunarodnim prijevozom“, istaknuo je direktor Kukić.

  Najgori datum u 2023. godini za vjenčanje

U godini iza nas „Javni prijevoz“ d.o.o. je obavljao i prijevoz radnika na obuku u tvornicu „GS-Tvornica mašina Travnik“ u Travniku, a u sklopu obuke za rad u tvornici koja se gradi u okviru poslovne zone “Izlaz”, u općini Prozor-Rama.

Autobusni kolodvor funkcionirao u punom kapacitetu

Organizacijska jedinica “Autobusna stanica/kolodvor” radila je u punom kapacitetu, dvosmjenski režim rada, te je bila servis za veliki broj građana koji su imali potrebu za putovanjem, prijemom i slanjem određenih pošiljki i slično. Ugovorni odnosi koje stanica/kolodvor ima sa ukupno šest prijevoznika, koji su u zakonskoj obavezi korištenja kolodvorskih usluga, ispunjavani su blagovremeno i u skladu sa preuzetim pravima i obavezama.

„javni prijevoz“ u prošloj godini vozio diljem bih, hrvatske, srbije, austrije, njemačke…

Radioničke aktivnosti i neophodna administracija

U okviru organizacijske jedinice “Održavanje vozila”, vrijedna ekipa radila je ponajviše na održavanju ispravnosti i čistoće voznog parka. Osim toga radnici su radili i na  održavanju čistoće voznog parka za još nekoliko poduzeća te je realizirano i nekoliko nekoliko bravarskih poslova, uglavnom za potrebe općine.

Administrativni dio „Javnog prijevoza“ bio je maksimalno angažiran u smislu praćenja pozitivnih zakonskih propisa i djelovanja u skladu sa zakonima i podzakonskim aktima, dok su vozači marljivo skupljali kilometre i osvajali nove destinacije.

Prethodnu 2022. godinu „Javni prijevoz“ d.o.o. Prozor-Rama je zaključio s ukupno 8 voznih jedinica, te 32 zaposlena radnika, raspoređenih u ukupno 4 organizacijske jedinice.

„javni prijevoz“ u prošloj godini vozio diljem bih, hrvatske, srbije, austrije, njemačke…

„Na samom početku 2023. godine slijedi nam period sumiranja finansijskih rezultata, i priprema izvještaja za prethodnu godinu, a upravna tijela Društva su u zakonskom roku usvojila Plan aktivnosti i finansijski plan poslovanja za 2023. godinu, u kojoj se očekuje povećanje obima poslovanja i njegovo dalje unapređenje  u svim segmentima. Na kraju, koristimo priliku da se zahvalimo Općini, na čelu sa Načelnikom te aktuelnoj većini u Općinskom vijeću, koji su i u godini iza nas bili naša neizostavna podrška“, zaključio je direktor „Javnog prijevoza“ Muamer Kukić.

  Pelješki most donio jednostavniji život u Neumu, a BiH i Hrvatsku ni Schengen ne može razdvojiti

„javni prijevoz“ u prošloj godini vozio diljem bih, hrvatske, srbije, austrije, njemačke…

„javni prijevoz“ u prošloj godini vozio diljem bih, hrvatske, srbije, austrije, njemačke…

„javni prijevoz“ u prošloj godini vozio diljem bih, hrvatske, srbije, austrije, njemačke…

 

 

 ramski-vjesnik.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi