back to top

INICIJATIVNI ODBOR RAMSKE NARODNE STRANKE: Poziv zainteresiranima za sudjelovanje na Osnivačkoj skupštini

Inicijativni odbor Ramske narodne stranke organizira Osnivačku skupštinu koja će biti u subotu, 25. 2. 2023. u Domu kulture u Prozoru, s početkom u 11 sati.  održat će se Osnivačka skupština Ramske narodne stranke.

Dr. Jozo Ivančević, inicijator osnivanja  Ramske narodne stranke (RNS) poziva zainteresirane za sudjelovanje na Osnivačkoj skupštini:

Kao inicijator ove stranke naglašavam da u njoj želim i očekujem osobe koji su spremne odmaknuti se od promašenih politika takozvanih velikih stranaka, osobe koje su spremne dati svoj doprinos boljem životu u općini Prozor – Rama, a sutra i cijeloj Bosni i Hercegovini. U svim tijelima stranke ostaviti ćemo mjesta za sve one koji će glasno reći: I ja sam uz Vas, i ja sam za novu politiku prema ovoj općini, prema Hrvatima i drugim narodima u njoj, za one koji će reći: Mogu dati svoj doprinos nekim zacrtanim ciljevima. Neka takvi ne čekaju osobni poziv, neka se javljaju i uključuju. Ja sam otvoren za njihovo uključenje, mogu samo reći: dobro nam došli svi koji pozitivno razmišljaju.

Ramsku narodnu stranku osnivamo  s ciljem očuvanja dostojanstva ramskog zavičaja, vraćanje politike narodu i svakom pojedincu. Ovaj narod zaslužuje poštovanje i podršku, a to nismo mogli imati kroz ove ranije stranačke organizacije. Zajedno ćemo raditi na poboljšanju gospodarskog stanja u općini, odnosno pojačati privatnu inicijativu kako bi se dogodila nova ulaganja u industriju, u turizam, poljoprivredu, obiteljske obrte i slično. Kroz novu stranku i uz uključene nove članove i simpatizere ćemo podržati nastavak ulaganja u obrazovanje, odnosno u mlade osobe, pomagati zdravstvenu i socijalnu skrb, pomagati kulturne projekte, pomagati uključenost u sport i sportske projekte.

Imamo dosta prostora za stranačko djelovanje na razini naše općine, i to ćemo činiti uz pomoć Ramske narodne stranke, posebno mladih stručnih osoba koje očekujemo u ovoj stranci

Ramska narodna stranka fokusirat će se na djelovanje u korist naroda općine Prozor – Rama. Osnivači su redom Hrvati iz Rame, ali ćemo  uvažavati  činjenicu da živimo zajedno sa Bošnjacima i drugim narodima i u ovoj općini i u državi Bosni i Hercegovini, te da zajedno trebamo rješavati i potrebe.

Mi iz Rame, preko Ramske narodne stranke, trudit ćemo se doprinijeti jačanju neovisnog pristupa drugih lokalnih sredina. Mislimo da je dobro da se organiziraju novi i jačaju dosadašnji neovisni politički subjekti i u drugim općinama i gradovima. U tom smislu ćemo dati inicijativu za udruživanje  lokalnih i manjih stranaka u jedan pokret na razini države koji bi nadomještao vidljivu nesposobnost i zatvorenost HNS-a i  koji bi bio model za zajednički nastup na općim izborima. Hrvati u Bosni i Hercegovini nisu zaslužili da prate jednoumlje, nisu zaslužili da nemaju baš nikakvu oporbu, onako kako to imaju drugi narodi.  Raditi ćemo na tome da postanemo jaka oporba koja je spremna preuzeti i vlast od uspavanog i zastarjelog HNS-a.

Inicijativni odbor Ramske narodne stranke

Dr. Jozo Ivančević

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga!ramski-vjesnik.ba

Popularno danas