More
  VijestiJavna punionica električnih vozila u Mostaru u pogonu od sljedeće sedmice

  Javna punionica električnih vozila u Mostaru u pogonu od sljedeće sedmice

  Službeno puštanje punionice električnih vozila u rad planirano je u ponedjeljak, 8. novembra, s početkom u 10 sati, na parkingu Vijećnice Grada Mostara, a tom prigodom bit će predstavljeni i pokazani električni automobili koji su trenutno dostupni na našem tržištu.

  “Ovim putem pozivamo sve zainteresirane građane i medije da nam se pridruže i dobiju više informacija o električnim vozilima od ovlaštenih predstavnika auto kuća uz mogućnost probne vožnje”, priopćeno je iz Grada Mostara.

  Prva javna dvostrana punionica električnih vozila u Mostaru postavljena je iza zgrade Gradske vijećnice, a već je puštena u probni rad u rujnu ove godine.

  Instalirana punionica je snage dva puta 22 kW, model punjenja 3 s dva priključka tip 2. Dvostrana punionica omogućuje da se mogu usporedno puniti dva električna vozila, a također se mogu puniti električni bicikli i skuteri.

  Projekt su financirali Fond za zaštitu okoliša FBiH i Grad Mostar, procijenjena vrijednost projekta je 35.000 konvertibilnih maraka, a radove na postavljanju punionice električnih automobila uspješno je obavila mostarska tvrtka Unis telekomunikacije d.d. Mostar.

  Sve veći naglasak na ekološkoj osviještenosti, ali i zbog činjenica da su naftne rezerve ograničene, ponovno postavlja električni automobili u fokus mogućih tehničkih rješenja u prometu.

  Razvoj novih tehnologija, posebno u području baterija, omogućuje vrlo kratko vrijeme punjenja vozila, no glavne prepreke omasovljenja električnih vozila u cestovnom prometu su još uvijek visoka cijena i nedovoljno razvijena mreža punionica.

  Ključan uvjet za značajno povećanje udjela električnih vozila u cestovnom prometu na području Mostara je izgradnja javne infrastrukture za punjenje električnih vozila odnosno mreže punionica, stoji u priopćenju.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img