Javna kritika ministrici Mikulić zbog objavljivanja nepotpisanog teksta Kolektivnog ugovora

Nezavisni sindikat uposlenih u srednjim školama ŽZH uputio je javnu kritiku Ministrici Mikulić, ovaj put zbog javne objave kolektivnog ugovora. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Ministrica Mikulić objavila je na mrežnim stranicama Ministarstva Prijedloge Kolektivnih ugovora na kojima rade pregovarački timovi obiju strana. Kolektivni ugovor bit će nakon potpisivanja objavljen u Narodnim novinama i dostupan svakome tko je zainteresiran čitati ga, zato ne treba ni na njezinu objavu gledati kao na čin koji će razotkriti neku strogo čuvanu tajnu, međutim u pitanju je krajnje nemoralan, nimalo ministarski i upitno zakonit čin.

Na tekstu Kolektivnog ugovora radimo četiri godine, prošli smo ga bezbroj puta i sve je svima poznato. Ostalo je par stavki koje tek treba riješiti kroz proces pregovaranja, a ni one nisu nikakva tajna jer javno govorimo o njima, to su plaća i prijevoz.
Ovaj taktički čin ministrice Mikulić viđao se kroz povijest – zavadi pa vladaj. Pogotovo je vidljiv kroz njezinu vladavinu dugu osam godina. Umjesto da radi na osuvremenjivanju nastave, umjesto da potiče djelatnike na stručno osposobljavanje i nadogradnju, umjesto da se bori za njihov prosperitet, ministrica se svih ovih godina vodila spomenutom krilaticom i zaista je uspjela zavaditi naše kolegice i kolege u osnovnim školama. Ona ne može reći da ima suvremene škole, ali može se pohvaliti da ima posvađane i to joj je jedina ostavština u osmogodišnjoj ministarskoj vladavini. Pokušala je provesti iste metode u srednjim školama i nije joj uspjelo, tako da je njezin jučerašnji potez više nego smiješan.

  Zbog snijega obustavljen promet na dionici Rakitno-Blidinje

Koliko je smiješan, još je više uznemiravajući. Već smo dugo zbog ministrice Mikulić na izlogu javnog seciranja, analiziranja, prozivanja, prevrću nas iz ruke u ruku mnogi stručnjaci koji znaju da nam ne treba ni ovoliko koliko dobivamo jer radimo dva sata dnevno i imamo nekoliko slobodnih mjeseci ljeti i zimi, koji znaju da pojma nemamo (doduše, istaknu čast pojedincima jer se sjete da im netko iz rodbine radi u školi), koji znaju da smo kupili diplome i primljeni preko veze, koji o nama znaju sve što treba, samo pitajte.
Hvala ministrici Mikulić što nikada nije stala u javnu obranu svojih djelatnika, što nikada nije osjetila potrebu istaknuti da u školama rade krajnje empatični, predani, vrijedni, inovativni ljudi, da rade u teškim okolnostima jer im nedostaje stručna podrška, nedostaje im pristup suvremenim nastavnim metodama pa se snalaze kako znaju, nedostaju im osnovna sredstva za rad, da su izloženi velikom pritisku i očekivanjima koji dolaze izvan škole i da su uz sve navedeno – POTPLAĆENI!
Djelatnici škola zgroženi su i jedinstveni u stavu da je ministrica Mikulić prevršila svaku mjeru te traže od njezinih nadređenih žurne sankcije, a mi ćemo poduzeti daljnje korake da joj se stane u kraj!
Nezavisni sindikat uposlenih u srednjim školama ŽZH

Objava Javna kritika ministrici Mikulić zbog objavljivanja nepotpisanog teksta Kolektivnog ugovora pojavila se prvi puta na Posušje.info.

  Posušje pripreme otvorilo porazom

www.posusje.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi