More
  VijestiKulturaJasna Ćorić kroz zbirku pripovijedaka predstavila 11 autobiografskih priča

  Jasna Ćorić kroz zbirku pripovijedaka predstavila 11 autobiografskih priča

  Zbirka pripovijedaka “Kaleidoskop”, koja sadrži 11 autobiografskih priča autorice Jasne Ćorić, predstavljena je u srijedu u Galeriji kraljice Katarine Kosače u Mostaru.

  Ovo je prvo predstavljanje “Kaleidoskopa” u kojemu navedene priče, crtice govore o mom djetinjstvu i školovanju, o vremenu koje sam htjela sačuvati i otrgnuti od zaborava, a to su 70., 80. godine prošlog stoljeća kada je, po meni, sve bilo nekako sporije, idiličnije, kazala je Ćorić u razgovoru za Fenu.

  Po njezinim riječima, tada su međuljudski odnosi bili puno prisniji.

  Ljudi su imali više vremena jedni za druge, za one sitnice koje život čine ljepšim, a čini mi se da danas toga nema i htjela sam to sačuvati za neke buduće generacije kroz ove priče koje su trag prošlog vremena, istaknula je autorica.

  Zbirka je objavljena 1. prosinca 2021. godine u nakladništvu ALFE d. d. Zagreb, a o njoj su govorili recenzenti fra Ante Marić, radijska novinarka Valerija Ćorić i profesorica hrvatskog i engleskog jezika Željka Miletić.

  Program su svojim izvedbama uljepšali učenici Osnovne glazbene škole Čitluk.

  Ovo je prva zbirka priča za djecu Jasne Ćorić, inače profesorice hrvatskog jezika i književnosti, koja od 1996. godine predaje materinski jezik u Osnovnoj školi Bijakovići, a potom u Osnovnoj školi fra Didaka Buntića Čitluk.

  Ćorić je sudjelovala u brojnim kulturnim i obrazovnim aktivnostima kao članica predsjedništva Ogranka Matice hrvatske u Čitluku i kao članica Radne skupine zadužene za izradu prijedloga predmetnih kurikula za osnovne škole, gimnazije i općeobrazovne predmete u srednjim strukovnim školama županija u kojima se nastava izvodi po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku.

  Od 2010. godine radi i kao urednica i voditeljica dječje radioemisije “Kocka vedrine” u programu Radiopostaje Mir Međugorje.

  (www.jabuka.tv | Foto: Fena)

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img