Izložba Antonije Gudelj, Semiotika u ribljem kolopletu riječi.

Franjevački muzej i galerija Gorica-Livno izložbenu sezonu u 2023. godini otvara izložbom

Antonije Gudelj / Semiotika u ribljem kolopletu riječi

  1. 2. – 31. 3. 2023.

Autorica predstavlja livanjskoj publici ciklus djela u tehnici linoreza i drvoreza sa  intervencijama dubokog tiska. Antonija Gudelj  grafičarka je vrlo produhovljene poetike.

Rođena je u Imotskom, RH. Srednju školu Primijenjenih likovnih umjetnosti i dizajn u Splitu završila je 1993. Diplomirala 2000. godine u klasi redovnoga profesora Mire Petrica na grafičkom odjelu širokobriješke Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru.

Studijski je boravila 2001./2002. godine na ALU u Ljubljani, na slikarskom odjelu u klasi izv. prof. Branka Suhyja. Magistrirala je 2010. na poslijediplomskom studiju grafike na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu kod mentora prof. emeritusa Dževada Hoze. Radi kao docentica na grafičkom odjelu na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu. Dosad je izlagala na 25 samostalnih i oko 150 skupnih izložaba. Članica je EN FACE Široki Brijeg, HULU-a Split, ULUBiH-a u Sarajevu te Udruge s. Marije od Presvetog Srca – Anke Petričević. Dobitnica je triju nagrada: 2007. godine nagrada HT-a Mostar za idejno rješenje poštanske markice „Valentinovo u Mostaru“, 2010. godine prvonagrađena je za grafiku na revijalnoj izložbi HULU-a BiH, Collegium artisticum u Sarajevu, 2020. godine dobitnica je prve međunarodne nagrade „Gabriel Jurkić“ na 2. međunarodnom trijenalu grafike u Livnu.

Na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru od akademske 2018./19. godine započinje izradu doktorske disertacije iz područja umjetnosti, polja likovnih umjetnosti, grane grafika s temom „Kasnosrednjovjekovna estetika kršćanskih simbola u grafičkoj umjetnosti“ pod mentorstvom prof. Amele Hadžimejlić-Kečo.

livnovine.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

Popularno danas