Izetbegović: Turizam, poljoprivreda i energetika su šanse za Hercegovinu (VIDEO)

Izaslanstvo Stranke demokratske akcije (SDA), predvođeno predsjednikom stranke Bakirom Izetbegovićem, u petak je boravilo u Stocu gdje se susrelo s predstavnicima Općinskoga odbora SDA kako bi razgovarali o infrastrukturnim projektima i stranačkim aktivnostima. 

– Ubrzana infrastrukturna izgradnja donijet će investicije, ali sve to treba forsirati dodatno od strane vlasti – izjavio je Izetbegović novinarima, dodajući kako su šanse u Hercegovini turizam, poljoprivreda i energetika.

– Mislim da će se težište proizvodnje energetike prebacivati iz Bosne ka Hercegovini. Tako da treba ići ispred vremena, ne čekati. To će većinom biti privatne investicije, a mi smo tu da pomognemo da se one pronađu. U tom smjeru se ubrzano radi i autocesta Sarajevo-Mostar u kojoj vidimo šanse za razvoj – dodao je Izetbegović.

Zastupnik u Parlamentu Federacije BiH Salmir Kaplan naveo je kako, nažalost, sve projekte koji su se trebali rješavati na lokalnoj razini, oni u Stocu moraju rješavati na višoj razini vlasti.

– Ovdje u Stocu moramo sve naše lokalne probleme rješavati na višoj razini zato što HDZ, kao ‘nosilac europskih vrijednosti’, provodi srednjovjekovnu politiku – kazao je Kaplan.

Naglasio je kako je i ovaj posjet još jedan dokaz razumijevanja viših razina vlasti te da su dosad mnogi projekti uspješno realizirani.

U izaslanstvu SDA bili su i premijer Federacije BiH Fadil Novalić, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, te federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.

Popularno danas