Izetbegović sa SDA-ovcima u Mostaru

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović posjetio je danas Mostar, gdje se sastao sa predstavnicima Kantonalnog odbora SDA Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako je saopćeno iz SDA, na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, Federaciji BiH, Hercegovačko-neretvanskom kantonu i gradu Mostaru
Izraženo je nezadovoljstvo dosadašnjim radom aktuelne vlasti na državnom nivou i nivou Federacije BiH, a posebno jednostranim ustupcima tzv. stranaka. Trojke po SNSD-u i HDZ-u o trošku države Bosne i Hercegovine i bošnjačkog naroda.
Posebna pažnja posvećena je definisanju pristupa SDA zaustavljanju daljnjih štetnih koncesija i aktivnosti koje ugrožavaju ustavni poredak Bosne i Hercegovine.
Izetbegović je posebno naglasio potrebu zaustavljanja koncesija vezanih za izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, državne imovine, Centralne izborne komisije i Ustavnog suda BiH. Istakao je da sve buduće rasprave o izmjenama Ustava BiH i Izbornog zakona moraju biti zasnovane na presudama Evropskog suda za ljudska prava.
Uprava KO SDA HNK obavijestila je predsjednika Izetbegovića o aktivnostima vezanim za formiranje nove Vlade HNK i pripremama SDA za naredne lokalne izbore.
Tokom posjete organizovan je radni ručak sa članovima Kantonalnog odbora SDA HNK i Područnog odbora SDA Istočna Hercegovina, a predsjednik Izetbegović klanjao je podne namaz u Haža Memija džamiji u mostarskom naselju Cernica.dnevni.ba

Popularno danas