back to top

Iz prometa isključen autobus za Neum: Retrovizori vezani vezicama, porozne gume, loše kočnice…

Njemačka policija objavila je da je iz prometa kod Karlsruhea isključila nesiguran autobus koji se iz Dortmunda kretao prema Neumu u Bosni i Hercegovini

Kako su naveli, na autobusnom kolodvoru u Karlsruheu uočili su autobus na kat sa 70 putnika koji je bio u lošem stanju.

Policajci ističu kako su tehnički nedostaci bili očigledni, nabrajajući da je prednje vjetrobransko staklo bilo puknuo, gume loše, a da su retrovizori bili pričvršćeni samo vezicama, piše Klix.ba.

“Pažljiviji pogled na autobus otkrio je dodatne nedostatke, kao što je više napuknuća glavnog okvira, porozne gume kao i katastrofalno stanje kočnica i kvar na stražnjoj osovini upravljanja. Nakon provjere vještaka za motorna vozila, dalja vožnja je odmah zabranjena, a vozilo je stavljeno van pogona”, priopćeno je iz policije.

Službenici su, pored ozbiljnih tehničkih nedostataka, utvrdili i da su trojica vozača, starosti od 50 do 55 godina, u velikoj mjeri prekoračili dozvoljeno vrijeme vožnje, odnosno da su prekoračili broj sati koji smiju provesti u vožnji.

“Prvobitno nerazumijevanje putnika o kontroli se potpuno promijenilo kada su shvatili razmjere opasnosti. Nakon što su vozači platili visoku kaznu i organizirali zamjenski autobus s odmornim vozačem, još uvijek zaprepašteni putnici nakon nekoliko sati konačno su mogli nastaviti put prema Bosni i Hercegovini”, kazali su iz policije.

Objava Iz prometa isključen autobus za Neum: Retrovizori vezani vezicama, porozne gume, loše kočnice… pojavila se prvi puta na Čapljinski portal.

caportal.net

Popularno danas