IVANOVIĆ PRIJE MACCABIJA: Jedna od fizički najjačih momčadi, Brown nositelj španjolske reprezentacije

Nakon što je došlo do promjene na klupi Crvene zvezde i kada je kormilo momčadi preuzeo iskusni Duško Ivanović, momčad je krenula na bolje. Zabilježene su obje euroligaške pobjede i uvjerljivi trijumf nad Cibonom u ABA ligi.

Posebno može biti sretan zbog položenog ispita u jučerašnjem susretu u Berlinu protiv Albe, kada je u finišu nadoknađen zaostatak, a potom i dobivena utakmica u produžecima. Time je potvrđena osnovna teza koju je novi trener postavio od svog dolaska, a to je da se nikad ne predaje i ništa nije izgubljeno do samog kraja.

Ovaj tjedan predviđen je za dvostruki program, pa nema vremena za veselje, jer sutra srpski tim od 17.30 dočekuje Maccabi.

Tenor Ivanović iznio je svoje dojmove uoči ovog dvoboja.

Ovo je više oporavak, jer niti jedna ekipa u duplom programu ne može održati trening, to je nemoguće. Idemo se oporaviti, taktički dogovoriti i nadam se da će igrači biti spremni za sutrarekao je crnogorski strateg.

Zadovoljan je i što se njegov temeljni princip ostvaruje i što ekipa nije odustajala.

To ste mogli vidjeti sinoć. Imali smo period loše igre kada je Alba dolazila do veće prednosti, ali igrači nisu padali. Vjerovali smo i sve počinje od obrane. Lakše je napadati kada se bolje branišzaključio je Ivanović.

Prokomentirao je sljedećeg protivnika.

Bit će jako teško. Maccabi je jedna od najboljih, fizički najjačih momčadi. Izvanredan u skoku, reketu, ima odlične igrače za situacije jedan na jedan. Bit će teško, ali vjerujemorekao je Zvezdin trener.

Najveća opasnost vrebat će od bekova Lorenza Browna, bivšeg Zvezdinog Košarkaša, te Wadea Baldwina.

Igraju izuzetno jedan na jedan. Braun je bio glavni igrač španjolske reprezentacije na Europskom prvenstvu i jako dobro igra te situacije. Možemo ih igrati jedan na jedan ili raditi rotacije. Vidjet ćemo, sve ovisiocijenio je Ivanović.

Sportska centrala

javno.ba

Popularno danas