Ivan Penić, dopredsjednik Gradskog vijeća Livna: Pozivam gradonačelnika Darka Čondrića da podnese ostavku!

Dopredsjednik Gradskog vijeća Livno, Ivan Penić (HDZ 1990), podnio je danas neopozivu ostavku na ovu dužnost. Razloge za ostavku naveo je u dopisu kojeg je uputio gradskim vijećnicima, gradonačelniku i medijima, a prenosimo ga u nastavku:

Poštovani,

Na Lokalnim izborima održanima 2020. godine dobio sam povjerenje građana da ih predstavljam u Gradskom vijeću Livno. S obzirom da niti jedna stranka nema većinu u Gradskom vijeću, konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća se oduljila sve do 15. veljače 2021. kada sam dobio povjerenje kolega vijećnika da obnašam dužnost dopredsjednika vijeća.

Izborom u Skupštinu Hercegbosanske županije prestao je mandat predsjednice Gradskog vijeća Livno  Hani Milak i sve obveze vođenja Vijeća su prešle na mene. U svom sam radu, zajedno s HDZ 1990 pružio ruku suradnje gradonačelniku Livna Darku Čondriću, a što je pokazano i potporom koju su vijećnici HDZ 1990 dali za usvajanje proračuna Grada Livna kako bismo omogućili nesmetano funkcioniranje grada, unatoč tome što smatramo da proračun od preko 17 milijuna KM nije realan i neće biti ostvaren, a također njime nije predviđena realizacija nikakvih značajnih projekata za Grad Livno i njegove građane.

U svom radu kao dopredsjednik Gradskog vijeća konstantno sam nailazio na nerazumijevanja iz gradske uprave, posebno iz ureda gradonačelnika, a kada se gradonačelnik Livna upleo u županijsku politiku prikupljajući zajedno s Darinkom Mihaljevićem većinu za rušenje županijskog proračuna i tako ostavljanje policijskih službenika, prosvjetnih djelatnika i djelatnika u zdravstvu bez plaća, odlučio sam se povući s pozicije dopredsjednika Gradskog vijeća jer ne želim sudjelovati u destruktivnim politikama Darka Čondrića.

Za Čondrića smatram da je častan čovjek, te ga pozivam da se ogradi od Darinka Mihaljevića i njemu sličnih osoba koje ne prežu ni od čega kako bi ponovno preuzeli vlast u Hercegbosanskoj županiji.

Građani nisu zaboravili stipendije ministrove djece iz kategorije socijalno ugroženih studenata i ja ne želim surađivati s takvim ljudima.

Pozivam i gradonačelnika Darka Čondrića, ukoliko se ne može ograditi od takvih osoba, da podnese ostavku na mjesto gradonačelnika Livna.

U Livnu, 29. prosinca 2022.

Ivan Penić, dopredsjednik Gradskog vijeća Livno

ivan penić, dopredsjednik gradskog vijeća livna: pozivam gradonačelnika darka čondrića da podnese ostavku!

relax-portal.info

  Osuđeni falsifikator s lažnom diplomom: Neću podnijeti ostavku, najbitnije je da sam direktor

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi