IVAN LONČAR NOVI DIREKTOR KPZ MOSTAR Dao ostavku na mjesto predsjednika OV Posušje i preuzeo upravljanje zatvorom

Kazneno popravni zavod u Mostaru dobio je novog direktora. U ovu fotelju nakon odlaska Marija Marića na poziciju ministra unutarnjih poslova HNŽ sjeda Ivan Lončar, dugogodišnji predsjednik Općinskog vijeća u Posušju, prenosi Hercegovina.info.

Lončar je diplomirani ekonomist, a na poziciji predsjednika Općinskog vijeća proveo je skoro tri puna mandata. Uz to je bio i predsjednik Lokalnog ekonomskog vijeća Posušja, kao i Školskog odbora.

Njegov prethodnik, pravnik Marijo Marić na ovu poziciju došao je krajem 2021. godine, a odnedavno je član Vlade HNŽ u kojoj obnaša dužnost ministra unutarnjih poslova.

Kao nasljednik Lončara na mjestu predsjednika Općinskog vijeća Posušje spominje se Mario Knezović, ravnatelj Srednje strukovne škole, te također član HDZ BiH.

U KPZ Mostar u Šantićevoj ulici trenutno boravi stotinjak zatvorenika.

Novog ravnatelja će dočekati radovi na novom zatvoru Rodoč-Jasenica za koji je nedavno odabran izvođač radova. Tender vrijedan oko 4,5 milijuna KM za treću fazu izgradnje ovoga kompleksa dobili su poduzeća Promark i Alfa Therm iz Mostara.

Preseljenje zatvorenika iz središnje zone grada u novi zatvor očekuje se do kraja 2024. godine. Radi se o objektima zatvorskih prostorija u tri lamele, objektu za posjete, stražarnici i kontroli ulaza, kuhinji i praonici, te objektu glavne kontrole ulaza. Novi KPZ Mostar je zamišljen kao jedan od najsigurnijih i najmodernijih zatvora na Balkanu, a izgradnjom, koja se provodi po najvišim europskim standardima rukovodi komisija Ministarstva pravde BiH. Poluotvoreni dio zatvora je predviđen za smještaj 200 osuđenih osoba.

Objava IVAN LONČAR NOVI DIREKTOR KPZ MOSTAR Dao ostavku na mjesto predsjednika OV Posušje i preuzeo upravljanje zatvorom pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Popularno danas