back to top

Ivan Ćorić pobjednik šahovskog turnira u Mostaru u sklopu “Sportskih igara mladih”

Danas se u Mostaru, u prostorijama Šahovskog kluba Mostar održao šahovski turnir u sklopu “Sportskih igara mladih”. Turnir se igrao u dvije kategorije.

Član ŠK Brotnjo Čitluk Ivan Ćorić pobijedio je u mlađoj kategoriji (2013. g. i mlađi) s ukupno 6 bodova (5 pobjeda i 2 remija).Turnir se igrao u 7 kola po 10 minuta. Moramo naglasiti kako je mladi Ćorić imao i najviše bodova od svih sudionika turnira (obje kategorije) – poručili su iz ŠK Brotnjo.

Prvim se mjestom plasirao u finale ovih igara koje će se održati u Sarajevu od 18. – 20. lipnja 2024.”Plazma Sportske igre mladih” pružaju djeci i mladima mogućnost da, potpuno besplatno, sudjeluju u profesionalno organiziranim natjecanjima u 10 sportskih disciplina: mali nogomet, odbojka, ulična košarka, rukomet, odbojka na pijesku, tenis, stolni tenis, šah, utrka na 60m i igra “između dvije vatre”/graničar.

Najvažnije od svega je da sudjelovati mogu svi te da sudionici Plazma Sportskih igara mladih ne moraju biti aktivni sportaši, već samo ljubitelji zdravog načina života i prijateljstva.

Cilj Igara je da budući naraštaji kroz sport, upoznaju sebe, ali i druge; steknu samopouzdanje, razviju osobnost, pokažu vrline, usvoje pravilne životne navike te steknu prijatelje za cijeli život. Sportske igre mladih BiH (četrnaesta sezona) započela je ovogodišnje putovanje 19. veljače u Novom Travniku.

Natjecanja se održavaju diljem četrdeset šest gradova BiH. Prve sportske igre mladih organizirane su 1996. godine u Splitu. Ideja je rasla iz godine u godinu i Igre su postale jedan od najvećih amaterskih sportskih događanja u ovom dijelu Europe.

Šahovski klub Brotnjo

The post Ivan Ćorić pobjednik šahovskog turnira u Mostaru u sklopu “Sportskih igara mladih” appeared first on Općina Čitluk.

citluk.ba

Popularno danas