Ispred mostarske Medrese žrtvovan kurban pred Karađoz-begovu dušu

Nakon klanjanja Bajram namaza pred dušu najznamenitijeg hercegovačkog vakifa Karađoz-bega ispred istoimene Medrese u Mostaru i ovog bajrama žrtvovan je kurban.

Obrednom klanju kurbana prisustvovali su mostarski muftija mr. Salem ef. Dedović, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Mostar mr. Dino ef. Maksumić i direktor Karađoz-begove medrese hafiz Aid ef. Tulek, priopćeno je iz Mostarskog muftijstva.

„Ovim činom nadležni vjerski autoriteti u našem gradu su iskazali poštovanje prema svim našim vakifima“, kazao je direktor Tulek.

Na ovaj način simbolično je označen početak klanja kurbana darovanih Medresi. Akcija prikupljanja kurbana za potrebe ishrane učenika ove škole, prema riječima njenog direktora, iz godine u godinu je sve izdašnija.

On se s dužnim poštovanjem zahvalio svim džematlijama koji su im dali puno povjerenje i pružili im podršku u daljem radu. Količina mesa od darovanih kurbana bit će dovoljna za ishranu učenika tokom čitave naredne školske godine.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.
spot_img

Popularno danas

Opčine i gradovi