More
  VijestiIspitivanje kvalitete vode i životnih uvjeta na kopu Vihovići

  Ispitivanje kvalitete vode i životnih uvjeta na kopu Vihovići

  Ekološka udruga “Eko kop” iz Mostara u četvrtak, 10. lipnja, u 17 sati započet će ekološku akciju ispitivanja kvalitete vode i životnih uvjeta na lokalitetu jezera na rudarskom površinskom Kopu, a sve u cilju stvaranja uvjeta za rekultivaciju i realizaciju sportsko-rekreacijskog centra kop Vihovići.

  “Kako smo upoznati sa stanjem na terenu, oko jezera je primijećeno stanište različitih ptica, pataka, žaba, a imamo i primjere u kojem su ribari izlovili solidne kapitalce različitih riba. Akcija je planirana u suradnji s roniocima i ribarima iz Ekološko-ronilačkog kluba ‘Leut’ Mostar i Ribolovnog društva ‘Neretva 1933′”, priopćeno je iz udruge “Eko kop”.

  Ronilačka ekipa, predvođena voditeljem postrojbe za spašavanje na vodi Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Draganom Popovcem, planira ispitati različite parametre na određenim dubinama, kao i temperaturu i stupanj zamućenosti jezera (vidljivost na određenim dubinama), a sve će biti zabilježeno podvodnim snimcima.

  Planirano je uzimanje uzoraka vode i mulja kako bi se ispitala biokemijska kvaliteta vode, kao i sportski ulov par primjeraka ribe iz jezera, kako bi se uzorci poslali na analizu te utvrdila kvaliteta prirodnog ambijenta u kojem one obitavaju.

  Svi prikupljeni uzorci poslat će se na analizu u licencirane ustanove, a rezultati testiranja bit će javno objavljeni.

  “Pozivamo sve članove i simpatizere naše udruge, kao i sve zainteresirane ekologe da nam se pridruže u ovom našem ekološkom poduhvatu koji ima za cilj stručno i profesionalno ispitivanje jezera na površinskom kopu”, navode iz “Eko kopa”.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img