Inspektori koji su reketarili hodočasnike u Međugorju završili iza rešetaka

Sud Bosne i Hercegovine osudio je na dugogodišnje zatvorske kazne dvojicu inspektora državne Službe za poslove sa strancima nakon što ih je proglasio krivima za reketarenje hodočasnika koji su posjećivali Međugorje, potvrdili su u srijedu iz sjedišta tog suda u Sarajevu.

Nepravomoćnom presudom bivši voditelj područnog ureda Službe za poslove sa strancima Boris Kordić osuđen je na 14 godina zatvora, a inspektor Josip Kvesić na 10 godina.

Sud je istodobno odučio kako će im biti oduzeto 60 tisuća KM koje su stekli počinjenjem kaznenih djela. Proglašeni su krivim za organizirani kriminal, iznudu, zloporabu službenog položaja ili ovlasti te krivotvorenje dokumenata.

Presudom je utvrđeno kako su Kordić i Kvesić od listopada 2012. do ožujka 2014. godine kao pripadnici organizirane kriminalne skupine koristeći svoje službene položaje i ovlasti iznuđivali novac od stranih državljana, uglavnom Talijana, prijeteći im uskratom dozvola za boravak te pokretanjem kaznenih i prekršajnih postupaka.

Strane državljane koji su boravili na području Bosne i Hercegovine te predstavništva inozemnih nevladinih organizacija registriranih na području te zemlje prisiljavali su da im daju novac kako bi odustali od takvih prijetnji.

Ranije su zbog sudjelovanja u istoj kriminalnoj skupini osuđeni Vlatka Puljić, Luca Cobra i Ana Milićević, svi iz Međugorja.

Kako Kordić i Kvesić uz bosanskohercegovačko imaju i državljanstvo Hrvatske, Sud BiH je odlučio da im se oduzmu putne isprave izdane u obje države odnosno zabrani prelazak državne granice do izricanja pravomoćne presude.

Post Inspektori koji su reketarili hodočasnike u Međugorju završili iza rešetaka je prvi puta viđen na Grude Online.

  Rukometašice Gruda Karla i Josipa najbolje juniorke u rukometu u BiH

www.grude-online.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Šta vidjeti u Mostaru