Inspekcija u Hercegovini zatekla 49 radnika na crno, naplaćeno 126.800 KM kazni

Porezna uprava Federacije BiH za vrijeme vikenda izvršila je 124 inspekcijske kontrole, tzv. akcije na području Neuma, Stoca, Mostara i Jablanice, kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost hotelijerstva, izdavanja soba i apartmana, trgovine, ugostiteljstva, pekarstva i ostale uslužne djelatnosti.

Cilj kontrola bila je provjera poštivanja Zakona o fiskalnim sustavima i zapošljavanja radnika na crno, priopćeno je u ponedjeljak iz Porezne uprave Federacije BiH.

Ističe se kako su u ovim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili 49 neprijavljenih radnika, 35 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 19 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 20 objekata koji su radili bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapošljavanja neprijavljenih radnika, neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanja fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja zapečaćeno je 10 objekata i podneseno je 69 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 126.800 maraka.

Iz Porezne uprave Federacije BiH obavijestili su porezne obveznike da će se aktivnosti inspekcijskog nadzora koje su započete na navedenom području nastaviti i u narednim danima, uključujući i dane vikenda.

Također su pozvali porezne obveznike da usklade svoje poslovanje i poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.

Na kraju su zahvalili svim poreznim obveznicima koji uredno izvršavaju svoje obveze, pozvavši sve da svoje obveze blagovremeno izvršavaju, dobrovoljno prijavljuju i plaćaju, da prijave svakog radnika i posluju u skladu s poreznim i drugim važećim propisima.

  Vozači kamiona u BiH stupaju u štrajk

To je najbolji i najsigurniji način poslovanja, naglasili su u priopćenju.

Post Inspekcija u Hercegovini zatekla 49 radnika na crno, naplaćeno 126.800 KM kazni je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi