IMOTSKI PROGLASIO DAN ŽALOSTI: Mladići poginuli na putu do kluba u Posušju

U samu zoru blagdana Svih svetih tužna vijest proširila se Imotskom krajinom, tužno su zabrecala zvona zbog gubitka dva mlada života i zavila u crno ,ne samo unesrećene obitelji, već cijelu krajinu. Teška prometna nesreća u kojoj su život izgubila mladi Imoćani dogodila se malo poslije ponoći u srijedu u Vinjanima Gornjim, u zaseoku Kutleše. Život je na mjestu nesreće izgubio 20-godišnjak koji je upravljao Mercedes vozilom i 17-godišnji suvozač.

U automobilu su se nalazila još dva mladića, 17-godišnjak i 18-godišnjak, koji su zadobili teške tjelesne ozljede opasne po život te su prevezeni u KB Split gdje se liječnici nadljudskim naporima bore za unesrećene, od kojih je jedan zadobio teške ozljede glave i odmah operiran.

Prema prvim informacijama, nesretni vozač Mercedesa najvjerojatnije je izgubio kontrolu nad vozilom u zavoju, udarivši vozilom u zaštitnu metalnu ogradu, vozilo je potom palo na suhozid, a onda se prevrnulo i završilo ispod ceste.

– Bili su prijatelji, družili su se i bili su dobri momci. Obitelj preminulog dvadesetogodišnjaka ima ugostiteljski objekt u gradu Imotskom i tu večer su baš tu pojeli pizzu. Ostali prijatelji su već bili u susjednom Posušju u jednom disko klubu. Oni su dvojili hoće li uopće otići do Posušja ili ostati u Imotskom. I eto što se dogodilo – govore nam neki od prijatelja nesretnih momaka koji su u šoku i teško još uvijek mogu shvatiti težinu nesreće.

Kada se vijest o tragediji proširila i kada su za nju saznali u disko klubu u Posušju sve je zanijemilo, tek jecaji mladih koji su izgubili prijatelje tužno su odzvanjali.

– Prevelik je ovo gubitak za obitelji, ali i za sve nas koji smo ih poznavali. Bili su pristojni i radišni mladi ljudi. Jadne njihove obitelji – govore nam susjedi. Poginuli mladići bili su iz grada Imotskog i prigradskog naselja Glavina Donja, odakle je i teško nastradali 18-godišnjak, dok je drugi 17-godišnjak iz Vinjana Gornjih.

Nesreća se dogodila na cesti koja vodi iz pravca grada Imotskog prema Posušju. Baš tu na tom dijelu prometnice ,govore nam dobro upućeni, česte su prometne, ali nikada sa ovakvim tragičnim posljedicama.

– Tko će znati što se točno dogodilo. Jedino što znamo je da naših mladih momaka više nema – govore nam Imoćani brišući suze. Dvojica 17-godišnjaka bili su učenici Tehničke srednje škole u Imotskom.

Jednog prijatelji oplakuju uz riječi kako je bio dobar i drag učenik, iskren prijatelj, baš kao i nesretni dvadesetogodišnjak, dok za život dvojice preživjelih strahuju zbog posljedica zadobivenih ozljeda. “Gine nam mladost, ceste odnose mlade živote. Nema godine da nam u prometnim nesrećama ne poginu mladi ljudi. I to baš oko blagdana. Bože daj snage obiteljima”, tužno će susjedi tragično preminulih. Na mjesto nesreće uz policiju i Državno odvjetništvo prvi su izišli vatrogasci JVP Imotski koji su iz smrskanog automobila izvlačili unesrećene. Kako su nam rekli bio je to stravičan prizor.

Unesrećeni 17-godišnjak je bio pokraj automobila, dok su drugog unesrećenog izvlačili iz smrskanog Mercedesa. Dvojica nesretnih mladića od zadobivenih ozljeda preminuli su na mjestu nesreće.

– Dojavu o prometnoj smo dobili nekoliko minuta iza ponoći i odmah smo s policijom izišli na teren. To je na cesti prije same granice sa susjednom BIH i graničnog prijelaza u Vinjanima Gornjim. Na cesti je blagi zavoj, a što se dogodilo, ne znamo. Poznavali smo momke, teško je u tom trenutku, a i sada bilo i nama i policiji. Znamo njihove obitelji – rekli su nam imotski vatrogasci.

– Bože daj snage obiteljima, daj snage da preživjeli momci budu dobro, ali tužno je zbog gubitka mladih života. Teška je i sama pomisao što se dogodilo. U jednom trenutku ugašena su dva mlada života, a bili su tek na pragu života – govore nam Imoćani ne skrivajući suze.

Zbog stravičnog gubitka i izgubljena dva mlada života grad Imotski, što nam je potvrdio i gradonačelnik Ivan Budalić donio je odluku o proglašenju Dana žalosti, piše 24 sata.hr.

Objava IMOTSKI PROGLASIO DAN ŽALOSTI: Mladići poginuli na putu do kluba u Posušju pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Popularno danas