I dalje aktivni požari na području Šurmanaca, Blizanaca i na Boračkom jezeru

Prema informaciji OC CZ HNK-a, i dalje su aktvni požari na području Šurmanaca, Blizanaca i na Boračkom jezeru.

Još uvijek je aktivan požar na području Šurmanaca. Vatrogasci su požar gasili i nadzirali cijelu noć. Trenutno je pod kontrolom, a vatrogasci su na terenu. Tokom jučerašnjeg dana, na požarištu je bilo angažovano 40 vatrogasaca PVJ-e Čapljina. Obranjene su kuće u Gornjim Šurmancima, a požar se proteže prema Bijakovićima.

I dalje je aktivan požar na lokalitetu Blizanci. Zbog teške situacije na požarištu, zatražena je i pomoć kanadera iz Hrvatske, kao i pomoć u ljudstvu OS BiH. U večernjim satima, odobrena je pomoć u ljudstvu (30 vojnika) OS BiH. U jutarnjim satima, vojnici su raspoređeni na terenu.

Požar na Boračkom jezeru i dalje je aktivan. U jutarnjim i popodnevnim satima, u gašenju požara pomagali i helikopteri OS BiH. Nisu ugroženi objekti, niti putna komunikacija Konjic – Glavatičevo. U večernjim satima, poslat je zahtjev za pomoć kanadera iz Hrvatske.

Na području Mostara, u protekla 24 sata, zabilježema su četiri požara. Gorila je soba u porodičnoj kući u ulici Muje Pašića, u Raštanima su gorili željeznički pragovi, trava i nisko rastinje.

Na Karaotoku, Šatorovoj gomili i u Gnjilištima (Čapljina) gorila je trava i nisko rastinje.

Na lokaciji Prevlje (Konjic) gorilo je sijeno.

()

I dalje aktivni požari na području Šurmanaca, Blizanaca i na Boračkom jezeru Nova Sloboda.

novasloboda.ba

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi