HVIDRA Mostar: Treba proglasiti HRHB!

HVIDRA Mostar oglasila se u ponedjeljak saopćenjem za javnost u kome, uz ostalo, navodi kako “u ovom trenutku ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje izbora”, te da bi njihovo provođenje “prema sadašnjim pravilima bilo protuustavno i ponižavajuće, kako za Hrvate, tako i za pripadnike ostalih naroda”.

Iz HVIDRE, među ostalim, ističu kako “hrvatsko političko vodstvo treba hitno aktivirati sedmi zaključak s posljednjeg vanrednog zasjedanja Hrvatskoga narodnog sabora, a koji se odnosi na institucionalnu i teritorijalnu reorganizaciju BiH temeljenu na federalizmu i konsocijaciji”.

“Potrebno se vratiti na postavke prije Washingtonskog sporazuma i proglasiti Hrvatsku Republiku Herceg-Bosnu koja bi imala izvršnu, zakonodavnu i sudbenu vlast. Republika bi se prostirala na području koje je Hrvatsko vijeće obrane obranilo tokom Domovinskog rata, a unutar međunarodno priznatih granica Bosne i Hercegovine”, jedan je od zaključaka HVIDRA-e.

Također, HVIDRA Mostar dala je i “punu podršku hrvatskom pregovaračkom timu na čelu s predsjednikom Hrvatskoga narodnog sabora Draganom Čovićem”.

(Mostarski.ba)

 

mostarski.ba
#HVIDRA #Mostar #Treba #proglasiti #HRHB

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

Popularno danas