HŠK Zrinjski se uključio u obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu

Posjetom Edukacijsko – rehabilitacijskom centru Sveti Josip Radnik i druženjem sa članovima Udruge Susret iz Čitluka, predstavnici HŠK Zrinjski podržali su aktivnosti vezane za obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu. Edukacijsko – rehabilitacijski centar u Potpolju danas su posjetili Miroslav Ćorić, član Upravnog odbora HŠK Zrinjski te igrači Slobadan Jakovljević, Nemanja Bilbija i Josip Ćorluka, koji su između sportskih obveza izdvojili vrijeme kako bi se družili s djecom i mladima s teškoćama u razvoju te im na taj način dali podršku.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o autizmu posjetili su nas naši prijatelji iz HŠK Zrinjski iz Mostara. Riječ je o našim dugogodišnjim i iskrenim prijateljima koji nas prate kroz više projekata te je riječ o dugogodišnjem prijateljstvu. Zahvaljujem se predsjedniku Denisu Lasiću, izvršnom dopredsjedniku Danki Šulenti i posebno našem Brotnjaku, Miroslavu Ćoriću, članu Upravnog odbora “Zrinjskog” i dokazanom prijatelju Udruge “Susret” i Ustanove “Sveti Josip Radnik”. Zahvala ide i kapetanu Slobodanu Jakovljeviću i njegovim suigračima Nemanji Bilbiji i Josipu Ćorluki. Čast nam je ugostiti najbolji sportski kolektiv u državi, kojemu želimo još mnogo titula prvaka i velikih europskih nastupa – rekao je Ivo Bevanda, predsjednik Upravnog vijeća ustanove “Sveti Josip Radnik” i dopredsjednik Udruge “Susret”.

Inače, predstavnici HŠK Zrinjski srdačno su razgovarali sa svojim današnjim domaćinima, među kojima je bio i Predrag Smoljan, predsjednik OV Čitluk, a članovi Udruge Susret imali su priliku također uživati u sportskim aktivnostima i u druženju s profesionalnim sportašima.

Udruga “Susret” i Ustanova “Sveti Josip Radnik” su svijetli primjer marljivog i transparentnog rada. Svakodnevno svjedočimo njihovim velikim rezultatima i skrbi o djeci s teškoćama u razvoju. Čast nam je što smo i danas ovdje. Uvijek će u nama imati vjerne prijatelje – rekao je Miroslav Ćorić, član Upravnog odbora HŠK “Zrinjski” Mostar.

U znak zahvale za posjet i lijepo provedene zajedničke trenutke Matea Brekalo, ravnateljica Edukacijsko – rehabilitacijskog centra Sveti Josip Radnik i Dragica Jerkić, predsjednica Udruge Susret uručile su gostima prigodne darove, a budući da HŠK Zrinjski svoje domaće utakmice igra u Čitluk predstavnike vodeće momčadi Premijer lige BiH ugostio je i Marin Radišić, načelnik Općine Čitluk.

Svjetski dan svjesnosti o autizmu obilježava se 2. travnja prema odluci Glavne skupštine Ujedinjenih naroda, dok je cijeli mjesec travanj u nekim zemljama posvećen podizanju svjesnosti o poremećajima iz autističnog spektra. Današnjim druženjem svoj doprinos obilježavanju dali su i nogometaši HŠK Zrinjski.

The post HŠK Zrinjski se uključio u obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu appeared first on Općina Čitluk.

citluk.ba

Popularno danas