VijestiHNK: Zapečaćeno 5 objekata i izdato 19 prekršajnih naloga...

  HNK: Zapečaćeno 5 objekata i izdato 19 prekršajnih naloga s novčanim kaznama u iznosu 32.800 KM

  Porezna uprava Federacije BiH – Kantonalni porezni ured Mostar u srijedu je izvršila 28 inspekcijskih kontrola kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva i ostale uslužne djelatnosti, objavili su u četvrtak iz Porezne uprave Federacije BiH.

  Kontrole su izvršene na području: Mostara, Čapljine, Čitluka, Jablanice i Konjica, s ciljem provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno.

  U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili su 4 neprijavljena radnika, 6 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 3 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 1 objekt koji je radio bez odobrenja za rad nadležnog organa.

  Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja, rada bez odobrenja, zapečaćeno je 5 objekata i izdato je 19 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 32.800 maraka.

  Porezna uprava će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i u narednom periodu i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima, navodi se u izvještaju.

  Fena

  mostarski.ba
  #HNK #Zapečaćeno #objekata #izdato #prekršajnih #naloga #novčanim #kaznama #iznosu

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Ivo
  Ivohttps://mostarski.info
  Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img